Το Brexit ανακόπτει την ανοδική πορεία των στούντιο τατουάζ στη Βρετανία

16:07 16/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τις τελευταίες δεκαετίες η κουλτούρα του τατουάζ γνώρισε ιδιαίτερη «άνθιση» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, τα τελευταία 10 χρόνια, ο αριθμός των στούντιο τατουάζ αυξήθηκε κατά 107%.  Συγκεκριμένα, από 1.637 στούντιο το 2014 έφτασαν τα 3.394 το 2023.

Ωστόσο, πρόσφατα στοιχεία από την έρευνα της εταιρεία δεδομένων BoldData αποκαλύπτουν παύση της αυξητικής αυτής τάσης. Για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, ο κλάδος αντιμετώπισε ύφεση, η οποία σηματοδοτείται από το κλείσιμο 10 καταστημάτων. Σύμφωνα με έρευνα του 2020,

το 77% των καλλιτεχνών τατουάζ στο Ηνωμένο Βασίλειο αξιολόγησαν ως σημαντικό τον αντίκτυπο του Brexit στον κλάδο. Οι καλλιτέχνες, που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι οι πελάτες ξοδεύουν ήδη λιγότερα χρήματα και ότι πολλοί καλλιτέχνες εγκαταλείπουν τη χώρα.

Το Λονδίνο είναι ο «ναός» του μελανιού

Όταν πρόκειται για μελάνι, το Λονδίνο είναι το ιδανικό μέρος με 289 καταστήματα τατουάζ. Ακολουθεί το Μάντσεστερ με 157 στούντιο τατουάζ και το Μπέρμιγχαμ, φιλοξενώντας 58 στούντιο τατουάζ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα τατουάζ

Οι ΗΠΑ ηγούνται της παγκόσμιας σκηνής τατουάζ με τον υψηλότερο αριθμό στούντιο τατουάζ, συνολικά 17.168 εγκαταστάσεις, που αντιπροσωπεύουν το 39% όλων των στούντιο τατουάζ παγκοσμίως. Η Γερμανία κατέχει τη δεύτερη θέση με 3.789 στούντιο τατουάζ, αντιπροσωπεύοντας το 9% του παγκόσμιου συνόλου. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην τρίτη θέση με 3.390 στούντιο τατουάζ, αποτελώντας το 8% του παγκόσμιου συνόλου.

Keywords
Αναζητήσεις
to-brexit-anakoptei-tin-anodiki-poreia-ton-stountio-tatouaz-sti-vretania.htm
Τυχαία Θέματα