Θέμης Πάνου: «”Ήρθε το μέλλον”»

07:01 14/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Η καλλιέργεια του ανθρώπου και όχι μόνο του καλλιτέχνη, είναι μια πολιτική πράξη και πρέπει να γίνεται συνειδητά». Τάδε έφη ο Θέμης Πάνου, υποψήφιος -στις εκλογές της 21ης Μαΐου- με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.

Ο γνωστός ηθοποιός -καθώς επίσης συγγραφέας και μεταφραστής- έχει «βαρύ» βιογραφικό από την πολύχρονη παρουσία του στο θέατρο,

τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Είναι ο μοναδικός Έλληνας ηθοποιός που έχει τιμηθεί, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού «Volpi». Για την ερμηνεία του στην ταινία, που σκηνοθέτησε ο Αλέξανδρος Αβρανάς, «Miss Violence» (2013). Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο κύριος Πάνου μίλησε στο GOV NEWS για την υποψηφιότητά του, βάζοντάς της τίτλο: «”Ήρθε το μέλλον”». Θεωρεί ότι «συμφέρον για τον εργαζόμενο» είναι «όχι μόνο η ψήφος, αλλά και η συμπόρευση με το ΚΚΕ στο κίνημα».

Επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι τους καλλιτέχνες «η πολιτική της εξουσίας τους θέλει παρίες, στιγματισμένους και επαίτες» και τονίζει ότι «δεν έχουν παρά να αντισταθούν στην υποβάθμιση του πολιτισμού και της ίδιας τους της ζωής».

Περισσότερα στο govnews.gr

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα