«Θα βρείτε πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα» το μήνυμα Μητσοτάκη σε Ινδία

16:12 22/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ινδία θα μπορέσει να βρει πολλές σημαντικές ευκαιρίες για επένδυση στην Ελλάδα, όπως κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και με τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Ινδία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «περισσότεροι εργαζόμενοι Ινδοί θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα»,  προσθέτοντας πως η διάδραση μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εργασίας έχει ιδιαίτερη σημασία. Εκτίμησε ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια πολύ γόνιμη συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα

και Ινδία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Ινδία, ο πρωθυπουργός στάθηκε στα όσα είπε με τον Ινδό ομόλογο του σχετικά σχετικά με τις θέσεις εργασίας σε τομείς όπως η κατασκευή, ο αγροτικός τομέας και η φιλοξενία.

«Αυτό που τονίσαμε με τον πρωθυπουργό Μόντι είναι ότι πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις πολύ σύντομα αναφορικά το ζήτημα της μετανάστευσης και κινητικότητας, όπου περισσότεροι εργαζόμενοι Ινδοί θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα και βεβαίως μέρος του δυναμικού αυτού θα πρέπει να αναπτύξει περαιτέρω δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορέσουν να μας βοηθήσουν σε τομείς όπως η κατασκευή, ο αγροτικός τομέας και η φιλοξενία.

Η διάδραση μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εργασίας έχει ιδιαίτερη σημασία και βεβαίως δεν ανέφερα αυτό που θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία ακόμη που πρέπει να εκμεταλλευτούμε Ο τουρισμός και η φιλοξενία. Και πάλι λοιπόν, πρόκειται για μια επένδυση η οποία μπορεί να λειτουργήσει εκατέρωθεν. Είμαι βέβαιος ότι για εκείνες τις ειδικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, θα βρείτε πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Και βεβαίως το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν μπει στην ινδική οικονομία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «έχουμε μια ευθυγράμμιση φιλοσοφιών μεταξύ των κυβερνήσεων μας» και επισήμανε πως οι συναντήσεις των τελευταίων ημερών μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για μια γόνιμη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται να είναι η έναρξη μιας πολύ γόνιμης συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι για εκείνες τις ειδικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, θα βρείτε πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Και βεβαίως το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν μπει στην ινδική οικονομία».

Keywords
Αναζητήσεις
tha-vreite-polles-epicheirimatikes-efkairies-stin-ellada-to-minyma-mitsotaki-se-india.htm
Τυχαία Θέματα