«Θα συνεχίσουν να πέφτουν πρόστιμα» το μήνυμα Τσιόδρα για την αισχροκέρδεια

21:28 30/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πολεμά την αισχροκέρδεια και θα συνεχίσει να επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες, εν μέσω περιόδου που έχει σηματοδοτήσει σημαντικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία. Επισήμανε πως βρίσκονται μπροστά σε χρόνιες στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς, ενώ στάθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την προστασία των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δ. Τσιόδρας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις

για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και θα συνεχίσει να το κάνει όσο υφίσταται η τεράστια πίεση στα νοικοκυριά λόγω πληθωρισμού.

«Έχουμε βάλει καταρχάς κόφτη κέρδους. Το ξέρετε πολύ καλά. Δεν μπορεί κάποιος να έχει περισσότερο κέρδος από αυτό το ποσοστό κέρδους που είχε στην αρχή της κρίσης. Γίνονται διαρκείς αλλαγές στην αγορά, έχουν πέσει αρκετά πρόστιμα και θα συνεχίσουν να πέφτουν. Υπήρχαν χρόνιες στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς τις οποίες βλέπουμε μπροστά μας.

Δηλαδή κάποιος να δίνει μια τιμολόγηση συγκεκριμένη και επ’ αυτής της τιμολόγησης μετά να κάνει προσφορές, εκπτώσεις κτλ., το οποίο λειτουργούσε παραπλανητικά για τον καταναλωτή».

Οι κινήσεις για τη στήριξη των αγροτών

Ερωτηθείς για τις έντονες κινητοποιήσεις των αγροτών τις τελευταίες μέρες και για τα παράπονα που έχουν απέναντι στην κυβέρνηση, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, δήλωσε πως έχουν γίνει συγκεκριμένες και στοχευμένες κινήσεις για την ενίσχυση των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα.

«Έχουμε προσπαθήσει να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα με δέσμη μέτρων, που είναι η μείωση της φορολογίας, η παροχή κινήτρων να συμμετάσχουν σε συνεταιριστικά σχήματα. Επίσης, η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και το ’22 και το ’23 και πιστεύω ότι θα μπορούμε να το κάνουμε και το 2024. Όπως επίσης ικανοποιήθηκαν και πάγια αιτήματα των αγροτών, όπως ήταν η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα, μειώθηκε ο ΦΠΑ στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές, ενώ στη Θεσσαλία αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα, πέρα από αυτά που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στις υπόλοιπες περιοχές. Γι’ αυτό ανακοινώθηκε το μέτρο για την αναστολή στις πληρωμές του ρεύματος.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, το οποίο μπορεί, γιατί θέλω να αναφερθώ και στο δεύτερο μέτρο εδώ, αυτό δηλαδή της προκαταβολής. Θέλω να πω ότι είμαστε από πάνω στα προβλήματα. Ο πρωτογενής τομέας γενικά στην Ευρώπη είναι σε μια φάση μετάβασης. Υφίσταται πίεση. Αυτή η πράσινη μετάβαση έχει ένα κόστος το οποίο μέσω της ΚΑΠ γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί. Η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά. Προσπαθεί να είναι δίπλα στον αγροτικό τομέα».

Keywords
Αναζητήσεις
tha-synechisoun-na-peftoun-prostima-to-minyma-tsiodra-gia-tin-aischrokerdeia.htm
Τυχαία Θέματα