Θ. Κοντογεώργης: Είναι εμφανή τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων μας

10:55 13/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, παρουσίασε το  ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι από την εκλογή της, ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η ισχυροποίηση της Ελλάδας και η επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Θ. Κοντογεώργης ανέφερε  ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει είναι εμφανή, ενώ στάθηκε και στο ότι η κυβέρνηση «αποσόβησε τον κίνδυνο της έκρηξης» των πολιτών, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσαν βελτίωσαν τη ζωή τους.

Ανέλυσε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει σε διάφορους τομείς, αλλά και τις δημοκρατικές κατακτήσεις, όπως η ψήφος αποδήμων, η ισοτιμία στον πολιτικό γάμο κ.ά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που προχωρούν, όπως οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, τα τοπογραφικά σχέδια που αναδιοργανώνουν τη χώρα και τα θέματα της υγείας.

Συγκεκριμένα, για το θέμα της υγείας υπογράμμισε ότι η πανδημία ανέδειξε τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και τις δυνατότητές του. Όπως τόνισε, «η δημόσια υγεία αφορά την ισότητα, είναι ο χώρος που όλοι έχουν δικαίωμα σε καλές υπηρεσίες»

Ερωτηθείς για το αν θα δημιουργηθούν μη κρατικά πανεπιστήμια μόνο σε μεγάλες πόλεις, απάντησε ότι ισχύει το αντίθετο και ότι υπάρχουν δυνατότητες να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην περιφέρεια.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς όπως είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, τώρα είναι η ώρα της πλήρους υλοποίησης των προγραμμάτων του Ταμείου, ενώ διευκρίνισε ότι ο «έλεγχος που γίνεται εδώ δεν αφορά την υπόθεση της Ιταλίας, που είχε να κάνει με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Σε ερώτηση για τα μελλοντικά σχέδια, αναφέρθηκε στον δικαστικό «χάρτη», το χωροταξικό σχεδιασμό, το κομμάτι της ψηφιοποίησης, π.χ. σύνδεση με τα POS, αλλά και τη νέα γενιά μεταρρυθμίσεων που προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, όπως για παράδειγμα της κλιματικής κρίσης.

Στο τραπέζι έχουν μπει θέματα όπως η υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων, ειδικά μετά τις καταστροφές εξ αιτίας των φυσικών φαινομένων. Και πρόσθεσε ότι μπροστά μας έχουμε σημαντικά ζητήματα όπως το δημογραφικό – η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί προτάσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, μεταξύ τους και οικονομικές παρεμβάσεις. Ο Θ. Κοντογεώργης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο στόχος «είναι να μη λειτουργεί ανασταλτικά στους νέους ανθρώπους η σκέψη να κάνουν οικογένεια και να μπορούν να μεγαλώσουν αξιοπρεπώς τα παιδιά τους»

Ερωτηθείς για την τεχνητή νοημοσύνη, απάντησε ότι δεν έχει να κάνει μόνο με το μέλλον, αλλά και με το παρόν, όπως για παράδειγμα με τη δημόσια διοίκηση, την υγεία και την παιδεία, τομείς στους οποίους εργάζονται διακεκριμένοι επιστήμονες. Όσον αφορά στη δικαστική μεταρρύθμιση είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο βασικός στόχος μίας δημοκρατικής κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών και η στήριξη των θεσμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα