Τα «νεκροταφεία επιχειρήσεων» είναι γεμάτα από «παρτάκηδες»

09:39 3/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μια βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας (και όχι μόνο) τις ημέρες των εορτών, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αρκούσε για να δει κάποιος πως ο κόσμος βρήκε την ευκαιρία να χαλαρώσει και να διασκεδάσει.

Όμως, όπως λένε, το ταγκό θέλει δύο και στην περίπτωση μας μόνο ο ένας, από τους δύο παρτενέρ του συγκεκριμένου χορού, γνώριζε τα βήματα. Ο έτερος (βλέπε καταστήματα εστίασης – διασκέδασης) παρτενέρ το

μόνο που έβλεπε ήταν τα ευρώ και δεν είχε πρόβλημα ή έστω μια σχετική συστολή να το επιδεικνύει -σχεδόν- ξεδιάντροπα προκαλώντας τη μήνη όσων είχαν την σκέψη και πρόθεση να βγουν κάπου προκειμένου να διασκεδάσουν.

Οι δε κρατήσεις κατάντησαν ένα κακόγουστο αστείο , καθώς τα καταστήματα εστίασης – διασκέδασης σκέφθηκαν πως σε 1 τ.μ. θα μπορούν να «διασκεδάσουν» άνετα από 10 έως 20 άτομα. Η δικαιολογία – πάντα – η ίδια. «Έλα μην κάνεις / κάνετε έτσι γιορτές έχουμε» και όλα αυτά με το απαραίτητο «ευγενικό» χαμόγελο και φιλικό χτύπημα στην πλάτη!

Ωστόσο, τα πραγματικά «χτυπήματα» ήρθαν όταν οι εργαζόμενοι στα εν λόγω καταστήματα εστίασης – διασκέδασης ανέφεραν πως υπήρχε συγκεκριμένο μενού (ακόμη και για όσους ήταν όρθιοι – οι περισσότεροι δηλαδή) με τιμές που ξεκινούσαν από 100 ευρώ το άτομο. Παράλληλα (εδώ ήταν το καλύτερο) ανέφεραν πως υπήρχε «καπέλο» (λόγω των εορτών) στον τιμοκατάλογο ύψους 40%!

Έτσι, απλά, επειδή είναι γιορτές!

Κύριοι της αγοράς εστίασης και ψυχαγωγίας, η έννοια του επαγγελματισμού και του customer care μόνο ως ala carte δεν νοείται, πόσο μάλλον να εφαρμόζεται. Οι δε επιπτώσεις μπορεί αρχικά να μην φαντάζουν ως σημαντικές, εξάλλου η Ελλάδα διακρίνεται για παντελή – σχεδόν – έλλειψη καταναλωτικού κινήματος και εν γένει αντίστοιχης σκέψης, εντούτοις όμως η υποβόσκουσα οργή και οι αρνητικές εντυπώσεις δεν θα αργήσουν να «συναντήσουν» καινούριες προτάσεις διασκέδασης, περισσότερο φιλικές προς τους πελάτες, «φρέσκιες» και κατ’ επέκταση άφθαρτες. Τότε, είναι βέβαιο πως οι πάσης φύσεως «αρπαχτές» θα αποτελούν μακρινή ανάμνηση και όσοι τις έκαναν θα παραμείνουν σε αυτές. Σε παρελθόντα, πάντοτε, χρόνο.

Εξάλλου, μια ματιά στην σχετική προϊστορία του κλάδου, είναι ικανή να πείσει και τον πλέον δύσπιστο. Τα δε «νεκροταφεία επιχειρήσεων» είναι γεμάτα από πρόσκαιρους καιροσκόπους και «παρτάκηδες». Ο κατάλογος μακρύς και δεν απομένει παρά να διαλέξετε την περίπτωση που σας ενδιαφέρει…

Keywords
Αναζητήσεις
ta-nekrotafeia-epicheiriseon-einai-gemata-apo-partakides.htm
Τυχαία Θέματα