Συγκεντρώσεις με κόκκινα μπαλόνια σε όλη τη χώρα για τα Τέμπη

11:52 28/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται απεργίες και συγκεντρώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με αιχμή την επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά και οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των συνδικάτων.

Στην Αθήνα γίνεται συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ παράλληλα το ΠΑΜΕ

έχει συγκέντρωση στα Προπύλαια, με τους πολίτες να κρατούν κόκκινα μπαλόνια στη μνήμη των θυμάτων. Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον σιδηρόδρομο, ναυτεργάτες, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Η Λάρισα έχει επίσης δύο συγκεντρώσεις, μια στην κεντρική πλατεία της από το Εργατικό Κέντρο και στην πλατεία Ταχυδρομείου από την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται η σημερνή 24ωρη πανελλαδική απεργία στην πόλη.

Με την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων θα ακολουθήσει πορεία προς τον ΟΣΕ Λάρισας, όπου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει τοποθετήσει μεταλλική πλακέτα αφιερωμένη στο γεγονός και στους ανθρώπους που χάθηκαν στον χώρο της πλατείας, η οποία θα αποκαλυφθεί σήμερα. 

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας αλλά και στη μνήμη των θυμάτων ων Τεμπών.

Φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κτλ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης με προορισμό τουπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. 

Keywords
Τυχαία Θέματα