Στο «κόκκινο» η Μεσόγειος – Ακραίες θερμοκρασίες σε Ιταλία και Ισπανία

12:15 12/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η ακραία ζέστη θα συνεχιστεί σε μεγάλο μέρος της Μεσογείου και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες στη νότια Γερμανία και τις Άλπεις θα διατηρήσουν την πίεση στον Ρήνο. Σε τροχιά καύσωνα και η χώρα μας με 42-44°C από Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους 44 βαθμούς Κελσίου στην ισπανική Ανδαλουσία σήμερα, Τετάρτη 12.07, ωθώντας τους μετεωρολόγους να εκδώσουν προειδοποίηση «ακραίου κινδύνου» για την περιοχή. Η θερμότητα που εκτείνεται από τη Σαχάρα θα επεκταθεί επίσης

σε όλη την Ιταλία και τα Βαλκάνια, με θερμοκρασίες έως και 7 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό τις επόμενες 10 μέρες, σύμφωνα με την Maxar Technologies.

Μετά τις θερμοκρασίες-ρεκόρ πέρυσι, η κλιματική αλλαγή φέρνει άλλο ένα καλοκαίρι ακραίων καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη, θέτοντας σε πίεση τις υποδομές ενέργειας και μεταφορών. Αυτό συμβαίνει καθώς οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έσπασαν ρεκόρ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, απειλώντας την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων από την Κίνα μέχρι το Τέξας και πιέζοντας πόρους όπως το νερό.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στους 34 βαθμούς στη Φρανκφούρτη το Σάββατο, πάνω από 5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από τον μέσο όρο της σεζόν, σύμφωνα με τη Maxar. Η ζέστη στη Ρώμη θα φτάσει τους 36,5 βαθμούς την Τρίτη, με υψηλότερες θερμοκρασίες να προβλέπονται για τη Σαρδηνία και τη Σικελία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, αντίθετα, θα παραμείνει πιο δροσερό από ό,τι συνήθως τις επόμενες 10 μέρες, με το Λονδίνο έως και 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα για αυτή την εποχή.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-kokkino-i-mesogeios--akraies-thermokrasies-se-italia-kai-ispania.htm
Τυχαία Θέματα