Στέλιος Χατζηιωάννου: Ο δισεκατομμυριούχος που κατέκτησε τους αιθέρες

11:01 21/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πόσο χαμηλών τόνων θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος του οποίου η περιουσία ανέρχεται περίπου σε 1.45 δισεκατομμύρια δολάρια, που σε ηλικία μόλις 39 ετών έλαβε τον τίτλο του Ιππότη από τη βασίλισσα Ελισάβετ και το πορτρέτο του οποίου βρίσκει κανείς στη Νational Portrait Gallery στο Λονδίνο; Στην περίπτωση του Sir Stelios ή αλλιώς Στέλιου Χατζηιωάννου, οι χαμηλοί τόνοι ήταν εκείνοι που τον έστειλαν ψηλά στα ουράνια με τις πτήσεις της Easyjet και στις υψηλότερες θέσεις του Forbes, δίπλα στους billionaires της υφηλίου. Είναι, εξάλλου,

ευρέως γνωστό πως είναι αρκετά φειδωλός στις δηλώσεις του, δίνει σπάνια συνεντεύξεις και στις δημόσιες εμφανίσεις του κυκλοφορεί με jockey και blazer.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου γεννήθηκε στην Κύπρο στις 14 Φεβρουαρίου 1967 και είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, του London School of Economics και του City University. Πώς όμως κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος; Όλα ξεκινούν από τον πατέρα του, τον Λουκά Χατζηιωάννου, ο οποίος έχτισε από το μηδέν τη δική του αυτοκρατορία στον κλάδο της ναυτιλίας, προκειμένου να  δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για τον γιο του. Όπως ο ίδιος ο Στέλιος έχει δηλώσει, ο πατέρας του αποτέλεσε τον εμπνευστή του, εξηγώντας πως είναι σημαντικό να μπορεί κανείς να μάθει από παλιότερες γενιές πώς πρέπει και πώς δεν πρέπει να γίνονται τα πράγματα. Ξεκινώντας, λοιπόν, την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τον Πειραιά και τη ναυτιλιακή εταιρεία του πατέρα του «Troodos Shipping», κατάφερε σε ηλικία μόλις 25 ετών να ιδρύσει τη δική του εταιρεία «Stelmar», την οποία πούλησε το 2005 έναντι 1.3 δισ. δολάρια.

Δυναμικός, οξυδερκής και ευρηματικός, ο Ελληνοκύπριος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ΕasyJet, παραμένει πάντοτε κοινωνικά ευαίσθητος, κάτι που απεδείχθη πρόσφατα, με την οικονομική ενίσχυση ύψους 560.000 ευρώ από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, το να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος, είναι όνειρο των περισσότερων ανθρώπων στον πλανήτη, ωστόσο, δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Στη δική του περίπτωση, «ο ουρανός ήταν το όριο» και με γνώμονα αυτό, δεν σταμάτησε ποτέ να οραματίζεται διαφορετικά projects και ιδέες και έτσι κατάφερε να κατακτήσει τους αιθέρες.

Σήμερα, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε επενδύσεις, όπως το real estate, οι μετοχές και μικρότερα ή μεγαλύτερα easy brands και σε φιλανθρωπικές δράσεις μέσω του ιδρύματός του, ενώ ως «δεύτερα» σπίτια του ορίζει το Μονακό και τις Σπέτσες, νησί στο οποίο βάφτισε την αγαπημένη του κόρη, Άρια.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα