Σπύρος Πέγκας: Με σχέδιο και ήθος, διεκδικώ με αξιώσεις το Δήμο Θεσσαλονίκης

07:03 11/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Σπύρος Πέγκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και επέστρεψε σε αυτή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στα πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Μονάχου, το μόνο που σκεφτόταν ήταν πότε θα γυρίσει για να δημιουργήσει και να προσφέρει στον τόπο του.

Κάνοντας έναν σύντομο σταθμό στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις

Βρυξέλλες, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση Galerie Ντόρα Πέγκα, εξελίσσοντάς την από μία τοπική επιχείρηση χειροποίητων χαλιών σε μία πανελλήνιας εμβέλειας εταιρεία.

Στις εκλογές του 2010, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη και αμέσως ξεκινά ένα ταξίδι γνώσης και προσφοράς στην τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνοντας Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού και Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θυμάται με συγκίνηση το tweet του Γερμανού Επιτρόπου Ψηφιακής Πολιτικής που έγραψε «αν θες να δεις πως γίνεται η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση σε τοπικό επίπεδο, κοίτα στη Θεσσαλονίκη». Όπως και τη δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Φράπορτ Ελλάς προς τον Γιάννη Μπουτάρη, ότι αν δεν ήταν ο Σπύρος στη διαπραγμάτευσή μας τον Οκτώβριο του 2015, δεν θα ερχόταν η επένδυση της Φράπορτ στην Ελλάδα.

Οι επιτυχίες του πολλές, μεταξύ αυτών η συγκρότηση του Convention Bureau της πόλης και η εξασφάλιση μιας θέσης στην 7μελή Διεθνή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Βραβείων Αρχιτεκτονικής του Ιδρύματος Mies van der Rohe. Αυτό όμως που κέρδισε ο Σπύρος Πέγκας κατά την αυτοδιοικητική του διαδρομή και τον κάνει πρωτίστως περήφανο, είναι η βαθιά εκτίμηση του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, πλήθους προσωπικοτήτων και θεσμικών αλλά και του απλού κόσμου της συμπρωτεύουσας που σπεύδει να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιό του.

Ο Σπύρος Πέγκας δεν είναι μόνον ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης που επέλεξε να στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία στήριξη εκλαμβάνει ως άκρως τιμητική ο αυτοδιοικητικός άνδρας. Προηγήθηκε η σύμπραξη με την Οικολογία-Αλληλεγγύη και θα ακολουθήσουν και άλλες υποστηρίξεις από μικρότερα προοδευτικά και φιλελεύθερα κόμματα, όπως παραδέχεται.

 Η Θεσσαλονίκη έμεινε τραγικά πίσω αυτήν την τελευταία τετραετία εξαιτίας του ανύπαρκτου έργου της νυν Δημοτικής Αρχής.Ο νυν δήμαρχος δεν είναι βλαπτικός μόνο για την πόλη, αλλά και για το κυβερνών κόμμα.

Μοναδικός του αντίπαλος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι τα προβλήματα της πόλης, τα οποία μέσα από ένα στιβαρά προτεραιοποιημένο πρόγραμμα που έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα, θα επιχειρήσει εξολοκλήρου να αντιμετωπίσει από την επομένη των εκλογών.

«Έχουμε πολλή δουλειά για την επόμενη ημέρα», πρώτα και κύρια να θεραπεύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας, στη συνέχεια να εφαρμόσουμε μεσοπρόθεσμες πολιτικές ανάκτησης μιας βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και τέλος να αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε ένα στρατηγικό σχέδιο μετάλλαξης της πόλης και εκσυγχρονισμού της, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις του μέλλοντος με πρώτες και κύριες το διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό και την κλιματική κρίση» δηλώνει σε συνέντευξή του στο GOV NEWS.

Διαβάστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο GOV NEWS ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Keywords
Αναζητήσεις
spyros-pegkas-me-schedio-kai-ithos-diekdiko-me-axioseis-to-dimo-thessalonikis.htm
Τυχαία Θέματα