Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για μεταφορά του τελικού Champions League λόγω των τουρκικών εκλογών

19:36 18/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η UEFA έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε αναταραχή λόγω των τουρκικών εκλογών (14 Μαΐου), ώστε να μεταφέρει τον τελικό του Champions League (10 Ιουνίου) από την Κωνσταντινούπολη σε άλλη πόλη.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Independent», η UEFA υποστηρίζει τη διεξαγωγή του τελικού στην Κωνσταντινούπολη, όμως καθώς

έχουν εκφραστεί αρκετές ανησυχίες για το ενδεχόμενο έντονης πολιτικής διαμάχης εξαιτίας των εκλογών στην γείτονα χώρα, φρόντισε να έχει ήδη έτοιμο ένα Plan B. Το άρθρο απαριθμεί τους τρεις τελευταίους τελικούς που μετακόμισαν από την αρχική τους έδρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μεταφέρθηκε δύο φορές από την Κωνσταντινούπολη λόγω της Πανδημίας Covid-19, με τη διοργάνωση του 2020 να μεταφέρεται στη Λισαβόνα και το 2021 στο Πόρτο. Ο φόβος των πολιτικών αναταραχών δεν χτυπάει κόκκινο την δεδομένη στιγμή στην Τουρκία, όμως όλοι γνωρίζουμε πως θα ήταν πολλές οι χώρες που θα ήθελαν να φιλοξενήσουν αυτή την γιορτή του ποδοσφαίρου με σπουδαίο οικονομικό όφελος για την πόλη που φιλοξενεί τους τελικούς. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «αν συμβεί αυτό, η UEFA θα σκεφτόταν να μετακινήσει ξανά τον αγώνα και τώρα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη να το κάνει μετά τις προσαρμογές των τελευταίων τριών σεζόν. Ενώ η φύση της πανδημίας της Covid-19 το 2020 απαιτούσε την αναβολή των νοκ-άουτ και τη μετάβαση σε μίνι τουρνουά στη Λισαβόνα, η διοργάνωση του 2021 έπρεπε να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη μέχρι λίγες μόνο εβδομάδες νωρίτερα. Όμως η έξαρση της Covid-19 είδε τη χώρα να μπαίνει στην «κόκκινη λίστα» ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν αδύνατον να διεξαχθεί εκεί ένας αγώνας μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι. Ο τελικός της περασμένης σεζόν υποτίθεται ότι θα γινόταν στην Αγία Πετρούπολη, αλλά μεταφέρθηκε λόγω της εισβολής στην Ουκρανία ως μέρος της αθλητικής απομόνωσης της Ρωσίας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα