Ρωσία: Αποστολή 27 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προσφέρει 27 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω της Αιγύπτου

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ιλία Ντενίσοφ: «Ειδικό αεροσκάφος (…) αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ραμενσκόγιε, κοντά στη Μόσχα, με προορισμό

το αεροδρόμιο της αλ Αρίς στην Αίγυπτο. Η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί σε εκπροσώπους της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου για να σταλεί στη Λωρίδα της Γάζας. Ο πληθυσμός θα λάβει αλεύρι, ζάχαρη, ρύζι και ζυμαρικά».

Μπορεί χθες οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, Τζο Μπάιντεν και Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αντίστοιχα, να ανακοίνωσαν ότι η διεθνής βοήθεια θα μπορέσει να διέλθει από το πέρασμα της Ράφα, -το μοναδικό που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ-, όμως δυστυχώς η βοήθεια αυτή δεν θα καταφέρει να εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακα πριν από την Παρασκευή, λόγω των εργασιών που γίνονται για την αποκατάσταση των δρόμων που έχουν καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι η Γάζα κινδυνεύει να βυθιστεί σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Δηλώσεις Λαβρόφ – Φόβος να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση ο πόλεμος στη Γάζα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η σύγκρουση στη Γάζα να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση και η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για το θέμα αυτό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Μέσα από τις δηλώσεις του κ. Λαβρόφ ξεχωρίζει ότι οι απόπειρες να κατηγορηθεί το Ιράν για την κρίση στη Γάζα συνιστούν προκλήσεις, καθώς και ότι είναι «επικίνδυνη» η στρατιωτική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, εναντίον της Βόρειας Κορέας, έπειτα από συνομιλίες που είχε στην Πιονγκγιάνγκ με βορειοκορεάτες ηγέτες.

«Όπως και οι βορειοκορεάτες φίλοι μας, ανησυχούμε σοβαρά για την εντατικοποίηση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας στην περιοχή και για την πολιτική της Ουάσινγκτον (…) Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτή τη μη εποιικοδομητική και επικίνδυνη γραμμή», δήλωσε ο ρώσος υπουργός προς τους δημοσιογράφους.

Keywords
Αναζητήσεις
rosia-apostoli-27-tonon-anthropistikis-voitheias-gia-ti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα