«Ψηφιακή Ελλάδα» στην ΔΕΘ και… ψηφιακά πιστοποιητικά εντός του έτους, αναθέσεις έργων σε Unison – ESA Security και Κυριάκος Σκούρας Εμπορική Τουριστική ΑΕ

10:00 27/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» στην ΔΕΘ

Τουλάχιστον ως εντυπωσιακά χαρακτηρίζονται τα σχέδια του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε σχέση με την συνολική παρουσία του στη φετινή 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα διαρρέουν στελέχη του υπουργείου, στο περίπτερο 12 του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης πρόκειται να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο σε σχέση με την «Ψηφιακή

Ελλάδα», μέσω του οποίου θα αναδειχθεί, προβληθεί και παρουσιαστεί το συνολικότερο έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, των δομών, αλλά και των συνδεδεμένων φορέων του.

Μάλιστα, προκειμένου να αντιληφθείτε το εύρος των σχεδίων, η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη για τη συγκεκριμένη δράση ανέρχεται στις 496.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.

Όπως εκτιμάται, στο προαναφερθέν θεματικό πάρκο θα υπάρχει εκτενής παρουσίαση υφιστάμενων υπηρεσιών που ήδη διατίθενται προς όφελος επιχειρήσεων και πολιτών, καθώς επίσης και όσες σχεδιάζονται και αναμένεται να παρουσιαστούν προσεχώς, τις ωφέλειες που θα προκύψουν και το πώς εξυπηρετούν το συνολικότερο όραμα της e-Ελλάδας.

Το γεγονός πως ο νυν υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει ευδόκιμη παρουσία στον συγκεκριμένο τομέα, αναδεικνύοντας την παράλληλα, ενόσω ήταν επικεφαλής του Δήμου Τρικκαίων, προοιωνίζει κάτι το διαφορετικό, εντυπωσιακό, όσο και to the point.

Υπομονή λίγες ημέρες ακόμη…

50.000 Ψηφιακά Πιστοποιητικά συνολικά μέχρι το τέλος του 2023 

Μιας και ο λόγος περί της ψηφιακής πτυχής στην χώρα μας, μια απόφαση πέρασε στα… ψιλά. Συγκεκριμένα, αφορά στην τροποποίηση της υπ’ αριθ. 20105 ΕΞ 2022/24.05.2022 Απόφασης της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών με θέμα «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας για το έργο «Υλοποίηση Κεντρικού Συστήματος Διακίνησης Εγγράφων Δρομολόγησης και Διαλειτουργικότητας με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές καθώς και Μηχανισμό Υποστήριξης (Helpdesk) και ρύθμιση λοιπών ζητημάτων».

Συγκεκριμένα, επεκτείνεται η χρονική διάρκεια λειτουργίας της Ομάδας Εργασίας, φτάνοντας μέχρι και την 30η Ιανουαρίου 2024. Η εν λόγω παράταση λειτουργίας κρίνεται ως απαραίτητη, καθώς σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα του προαναφερθέντος έργου η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και εξ’ αποστάσεως ταυτοποίησης για την έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών έχει επεκταθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους και είναι αναγκαία η παρακολούθηση της ορθής λειτουργίας του γραφείου υποστήριξης όλων των επιπέδων που παρέχονται μέσα από το έργο.

Παράλληλα, μπορεί η παραγωγική λειτουργία της αρχικής σύμβασης του έργου να έχει εκκινήσει από την 3η Ιουνίου 2022, εντούτοις όμως ο συντονισμός των φορέων που χρησιμοποιούν / λαμβάνουν την υπηρεσία και η διασύνδεση των τοπικών τους Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) με το κεντρικό ΣΗΔΕ είναι -πλέον- πιο επιτακτικός δεδομένων και των νέων υπηρεσιών που θα παρασχεθούν με την ολοκλήρωση της πιλοτικής λειτουργίας του έργου.

Πρωτίστως, όμως, εξαιτίας του γεγονός ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται πως θα διατεθούν νέα και θα ανανεωθούν 50.000 Ψηφιακά Πιστοποιητικά συνολικά. 

Οι Unison και ESA Security ανέλαβαν έργο για το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Στην κοινοπραξία των UNISON Facility Services ΑΕ και ESA Security Solutions SA ανατέθηκε το έργο για την «Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management) κάθε τύπου Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και κτιριακών υποδομών κάθε σχετικής στην Ελευσίνα, από μέρους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 195.409,93 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και έχει χρονική διάρκεια 12 μηνών.

Θερινές κατασκηνώσεις για παιδιά τσιγγάνικης καταγωγής

Στην εταιρεία «Κυριάκος Σκούρας Εμπορική Τουριστική ΑΕ», ανατέθηκε από μέρους της Περιφέρειας Αττικής όπως προκύπτει με βάση απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, η διοργάνωση κατασκηνωτικού θερινού προγράμματος «Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων παιδιών πολιτών Τσιγγάνικης καταγωγής», έναντι ποσού 34.207,18 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη οικονομική προσφορά; Την παρουσία 1 Ειδικού Συνεργάτη – Συντονιστή του έργου, 2 Εποπτών – Ειδικών Επιμελητών, 1 Παιδοψυχολόγου, 1 Cameraman και 1 Φωτογράφου, 6 Διαμεσολαβητών Ρομά, καθώς επίσης και 6 Ομαδαρχών, καθένας εκ των Ομαδαρχών και Διαμεσολαβητών θα αναλάβουν 10 παιδιά σε μία σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης. 

Όπως τονίζεται, ως απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται η παρουσία 3 Ανδρών και 3 Γυναικών Διαμεσολαβητών, για τα Αγόρια και για τα Κορίτσια αντίστοιχα. Μάλιστα, θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο τα κοινωνικά χαρακτηριστικά-ιδιαιτερότητες των Ελλήνων Τσιγγάνων, όσο και την Τσιγγάνικη Διάλεκτο.

Η εταιρεία «Κυριάκος Σκούρας Εμπορική Τουριστική ΑΕ» θα αναλάβει τα έξοδα μετακίνησης 60 παιδιών, ηλικίας από 6 έως και 16 ετών, με 2 πούλμαν (4 διαδρομές), καθώς επίσης και την ενδυμασία των παιδιών (λ.χ. καπέλα, σορτσάκια, σαγιονάρες, πολλά εσώρουχα, κάλτσες, αθλητικά ρούχα και παπούτσια, t-shirts, ζακέτα, μαγιό), φάρμακα (π.χ. μπεταντίν, ντεπόν, ποστάν, παυσίπονα, γάζες, αντιψυκτικό), φακό, μπαταρίες, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χτένα, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σαπούνι, σφουγγάρι, σάκο, πετσέτες θαλάσσης – μπάνιου – προσώπου, αντηλιακό, σκουφάκι πισίνας κ.ά.). Όσο για τη χρονική διάρκεια του προγράμματος υπολογίζεται σε 10 ημέρες, με ημερομηνία έναρξης την 22η Αυγούστου 2023.

Keywords
Αναζητήσεις
psifiaki-ellada-stin-deth-kai-psifiaka-pistopoiitika-entos-tou-etous-anatheseis-ergon-se-unison--esa-security-kai-kyriakos-skouras-eboriki-touristiki-ae.htm
Τυχαία Θέματα