Προσφορά του «Από Μηχανής» Θεάτρου με γενική είσοδο 10 ευρώ

18:38 13/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το «Από Μηχανής» Θέατρο -υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Άννας Ελεφάντη και του Δημήτρη Μυλωνά– δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει όλες τις παραγωγές του με γενική είσοδο μόνο 10 ευρώ.

Από τις 13 Φεβρουαρίου 2023 έως την Κυριακή των Βαΐων (9/4) -που ολοκληρώνεται και η χειμερινή θεατρική περίοδος- οι παραστάσεις «Σλουθ» του Άντονι Σάφερ, «Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά» του Βασίλη Κατσικονούρη και «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» του Νίκου Σκορίνη, προσφέρονται με γενική είσοδο 10 ευρώ.

«Σλουθ»

Η

τεράστια επιτυχία της περσινής θεατρικής σεζόν, η παράσταση που συγκλόνισε περισσότερους από 30.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πάνω από 150 sold out και υμνήθηκε από τους κριτικούς. Το κορυφαίο ψυχολογικό θρίλερ του Άντονι Σάφερ, «Σλουθ», σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο «Από Μηχανής» Θέατρο.

Ο απατημένος σύζυγος Άντριου Γουάικ (Σωτήρης Χατζάκης) και ο εραστής της γυναίκας του Μίλο Τιντλ ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί (Δημήτρης Μυλωνάς), με γενναίες δόσεις χιούμορ αλλά και την ατμόσφαιρα ενός στιβαρού αστυνομικού έργου, μετατρέπουν τη σκηνή σε ένα πεδίο «μάχης».

Σε αυτήν την κωμικοτραγική αρένα που έχει στηθεί, η κοινωνική καταξίωση, η σεξουαλική υπεροχή, η αγωνία της φθοράς του χρόνου γίνονται οι καταλύτες που παρακινούν τους δύο άντρες σε ένα παιχνίδι αλληλοεξόντωσης… δίχως επιστροφή!

Θα υπάρξει άραγε νικητής;

Το μυστηριώδες αυτό θεατρικό παιχνίδι που συνέθεσε πριν από περίπου 40 χρόνια ο Σάφερ, γοητεύει διαχρονικά τον θεατή. Γραμμένο το 1970, παρέμεινε το κορυφαίο του Βρετανού συγγραφέα και αυτό που τον έκανε διάσημο.

Σύμφωνα με σημείωμα του ίδιου του Άντονι Σάφερ, το μυστικό της επιτυχίας του «Σλουθ» βρίσκεται στο ότι το έργο ουσιαστικά διακωμωδεί τις αστυνομικές ιστορίες κι εν γένει το αστυνομικό μυθιστόρημα. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε ο κριτικός της Νέας Υόρκης, Κλάιβ Μπαρνς, «περιέχει και αναδεικνύει όλες τις αρετές του αστυνομικού θρίλερ παραμένοντας έτσι το καλύτερο δείγμα θρίλερ που γράφτηκε ποτέ».

Το «Σλουθ» παίχτηκε για περισσότερες από 2.300 παραστάσεις στο West End του Λονδίνου και περίπου 2.000 παραστάσεις στο Broadway. Κέρδισε το Βραβείο Τόνι ως το καλύτερο έργο για το 1970. Δύο χρόνια αργότερα διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς, με τους Μάικλ Κέιν (στον ρόλο του Μίλον Τιντλ) και  Σερ Λόρενς Ολίβιε (στον ρόλο του Άντριου Γουάικ). Ο Ολίβιε κέρδισε το βραβείο των Κινηματογραφικών Κριτικών της Νέας Υόρκης και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Ερμηνεύουν: Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Μυλωνάς

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Σολωμού
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Σκηνικά: Έρση Δρίνη
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Κατασκευή ναύτη-κούκλες: Μαρία Λιτσοπούλου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Κατασκευή σκηνικού: Γκέντι Κούση
Γραφιστικά: beelieve.gr
Βοηθοί σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου, Δήμητρα Μάζη, Δημήτρης Μπούρας

Ημερομηνίες παραστάσεων:

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00

«Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά»

Το πρώτο σίκουελ θεατρικού έργου στο Ελληνικό θέατρο είναι γεγονός!

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, είκοσι χρόνια μετά το θρυλικό «Καλιφόρνια Ντρίμιν», επιστρέφει με τη συνέχειά του: Το «Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. Μετά το «Καγκουρό» -που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο το 2015- ο συγγραφέας και ο σκηνοθέτης συναντιούνται καλλιτεχνικά για ακόμη μια φορά και υπόσχονται μια παράσταση που θα συζητηθεί!

2002. Γράφεται το πρώτο, προφητικό για τον τόπο και τους ανθρώπους του, «Καλιφόρνια Ντρίμιν».

2022. Γράφεται το «Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά».

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Κρίση. Κρίση. Κρίση. Κρίση.

Οι τέσσερις αγαπημένοι εικοσάρηδες του πρώτου Καλιφόρνια έχουν πλέον σαρανταρίσει. Για το κοινό που τους έχει ήδη γνωρίσει αλλά και για όσους κι όσες τους γνωρίσουν για πρώτη φορά, ο Ντίνος, ο Άρης, η Βουβού και η Κική είναι ξανά εδώ όμως…μυαλό δεν βάζουν.

Πόσο προχώρησαν στη ζωή τους τα 20 χρόνια που μεσολάβησαν; Έχουν πετύχει ή έχουν αποτύχει; Δουλεύουν ή είναι άνεργοι; Είναι ινφλουέσερς ή δεν τους ξέρει η μάνα τους; Έχουν λεφτά ή δεν έχουν στον ήλιο μοίρα; Πόσους φίλους έχουν στα σόσιαλ; Πόσα like παίρνουν; Και τελικά, κατάφεραν να πάνε στην Καλιφόρνια για να ζήσουν επιτέλους το «αμέρικαν ντριμ» ή έφτασαν ως τη Λούτσα, ανεκδιήγητοι και ονειροπόλοι;

20 χρόνια μετά ο Βασίλης Κατσικονούρης ευτυχώς δεν ησυχάζει! Με κέφι και κοφτερή ματιά παρουσιάζει το νέο του έργο του οποίου το αστείρευτο χιούμορ, ο καταιγιστικός ρυθμός και οι διαρκείς ανατροπές κρατάνε επί σκηνής αμείωτο το ενδιαφέρον.

To «Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά» είναι ένα σαρκαστικό σχόλιο για την κρίση που δεν τελειώνει ποτέ, μια τραγελαφική κωμωδία για μια γενιά που ακόμα κι αν και θεωρείται «χαμένη», δεν σταματά να κυνηγά το όνειρο.

Ερμηνεύουν: Γιάννης Στόλλας, Σταύρος Καραγιάννης, Άννα Ελεφάντη, Στέλλα Ράπτη

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Φωτισμοί: Βλάσσης Θεοδωρίδης
Μουσική: Αλέξης Πορφυριάδης
Βοηθός μουσικού: Δημήτρης Παπαβασιλείου
Επιμέλεια κίνησης-χορογραφίες: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Σκηνικά: Νάντια Κασσάρα
Κατασκευή σκηνικού: Γκέντι Κούση
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Γραφιστικά: beelieve.gr
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Κυριακίδη

Ημερομηνίες παραστάσεων:

Σάββατο: 21:15

Κυριακή: 19:00

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5232097

«Όπου κι αν πας να μη χαθείς»

Η παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά και δραματουργική επεξεργασία της Άννας Ελεφάντη -μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε την περασμένη θεατρική σεζόν- παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο «Από Μηχανής» Θέατρο.

Η μεταφορά του συγκλονιστικού και πολυδιάστατου αυτού μυθιστορήματος -το οποίο έως σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 20.000 αντίτυπα- ήταν μια αληθινή πρόκληση, το σκηνικό όμως αποτέλεσμα δικαίωσε τους δημιουργούς καθώς αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από το θεατρόφιλο κοινό.

Για το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό θεατρικό εγχείρημα έγραψε ο ίδιος ο συγγραφέας, Νίκος Σκορίνης: «Το Όπου κι αν πας να μη χαθείς όπως και ο πολυταξιδεμένος κεντρικός του ήρωας, ο Ορέστης, έχει ήδη αρχίσει το μεγάλο του ταξίδι στον κόσμο της λογοτεχνίας και ήρθε η ώρα να εξερευνήσει και το συναρπαστικό κόσμο του θεάτρου.

Η σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Μυλωνά, η δραματουργική επεξεργασία της Άννας Ελεφάντη αλλά και η καρδιά της ίδιας της παράστασης, ο θίασος αποτελούμενος από 6 ταλαντούχους ηθοποιούς, οδήγησαν σε ένα ανέβασμα πραγματικά θαυμάσιο. Είναι μαγικό να βλέπεις τους χαρακτήρες που εσύ, από άλλη θέση, έχεις ζήσει, έχεις φανταστεί, να παίρνουν σάρκα κι οστά, να γίνονται τρισδιάστατοι.

Είναι μοναδικό να ακούς τις ιστορίες που εσύ έχεις συνθέσει στο χαρτί, να εκφέρονται με τόση αγάπη κι ευρηματικότητα. Κι είναι πραγματικά υπέροχο ως μέλος αυτής της ιδιαίτερης κοινότητας που κάθε βράδυ συναντιέται στο θέατρο, όλα όσα έζησες, φαντάστηκες, έγραψες, συνέθεσες, να συγκινούν το ίδιο έντονα και το υπόλοιπο κοινό. Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς!».

Το «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» λειτουργεί ως ένα σύγχρονο «έπος», μια σύγχρονη Οδύσσεια στην οποία ξετυλίγεται η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τη δεκαετία του 1950 έως και τις μέρες μας και μαζί η ξενιτιά, η δικτατορία, τα κινήματα, η μεταπολίτευση, η πτώση του ανατολικού μπλοκ κ.α. Η περιπλάνηση του κεντρικού ήρωα Ορέστη στους τόπους της Ιστορίας, γίνεται ένα ταξίδι με προορισμό την προσωπική του «Ιθάκη» αλλά ταυτόχρονα αντανακλά την προσδοκία και τη ματαίωση μιας ολόκληρης γενιάς, μιας ολόκληρης εποχής.

Η λογοτεχνία και τα ηχητικά ιστορικά ντοκουμέντα, το θέατρο και η Ιστορία συνομιλούν σκηνικά, η αφήγηση και η δράση εναλλάσσονται δημιουργικά έτσι ώστε να απολαμβάνουμε επί σκηνής μια παράσταση από έναν εξαμελή θίασο ταλαντούχων νέων ηθοποιών, γεμάτη συγκίνηση, χιούμορ, ατμόσφαιρες, ανατροπές, μια παράσταση στην οποία η «μεγάλη» Ιστορία συναντιέται με τις «μικρές» ιστορίες των χαρακτήρων που έρχονται να μας τις εκμυστηρευτούν και μαζί να ξυπνήσουν τις δικές μας μνήμες, τις δικές μας προσδοκίες.

Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ.

Ερμηνεύουν: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Θεοδόσης Σκαρβέλης, Δημήτρης Μπούρας, Δήμητρα Μάζη, Θανάσης Κορλός, Δάφνη Δίγκα, Καλύδημη Μούρτζη

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-διασκευή: Δημήτρης Μυλωνάς
Δραματουργική επεξεργασία: Άννα Ελεφάντη
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Σκηνικά- Κουστούμια: Νάντια Κασσάρα
Κατασκευή σκηνικού: Γκέντι Κούση
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Makeup&hairstyling: Δέσποινα Τρελλοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Μάζη
Βοηθός ενδυματολόγου: Ζωή Σιαμαντά

Ημερομηνίες παραστάσεων:
Σάββατο 21:00
Κυριακή 19:00

Keywords
προσφορες, ευρω, θεατρο, σλουθ, αθηνα, θεσσαλονικη, west, end, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, μετάφραση, αρης, ελλαδα, μπλοκ, δραση, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, βικυ σταματη, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, δαφνη, εθνικο θεατρο, θιασος, θριλερ, οδυσσεια, ονειρο, περιοδος, ρυθμος, ωρα, αγαπη, αγωνια, αννα, ατμοσφαιρα, αφηγηση, βραδυ, βρισκεται, δημητρα, γινεται, γινονται, δεσποινα, διευθυνση, δειγμα, εγχειρημα, ευκαιρια, ειρηνη, επιτυχια, ερση, ερχονται, ζαχαριας, ζωη, ιδια, ιδιο, εικοσι, ηχητικα, κικη, κωμωδια, λεφτα, λογοτεχνια, λορενς, ματια, μυστικο, μπλοκ, μαρια, μυθιστορημα, ορεστης, οστα, ουσιαστικα, πεδιο, ρολο, σεζον, συνεχεια, σκηνοθεσια, συγχρονο, τονι, φορα, χιουμορ, χριστινα, αντρες, δημητρης, εθνικο, ηρωας, καρδια, κυριακη, λουτσα, μια φορα, παιχνιδι, σκηνη, σκηνικα, σωτηρης, ταξιδι, θανασης, υπεροχο, υπεροχη, west, χορογραφιες
Τυχαία Θέματα