Όταν κυνηγούν οι πουλημένοι, ο ΟΤΕ, η Eurobank, η Lamda, η ΤΙΤΑΝ και το δαχτυλίδι στο ΣΕΒ

08:20 23/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κατευθείαν στον πρώτο βραχυχρόνιο στόχο πήγε ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ χθες με ποσοστιαία άλμα 1,99% που ανάλογό του, είχαμε να δούμε από πέρυσι. Ουδόλως απασχολούν μικρά ανοδικά χάσματα και λοιπές λεπτομέρειες. Πρόκειται για στοιχεία της αγοράς που είναι μέσα στο παιχνίδι.

Αποκαλύπτουν τη διχογνωμία αγοραστών και πωλητών και μάλιστα σε άλλα σημεία από αυτά που δημοσιοποιούνται, στις 1.397-1.399 μονάδες. Διαφωνία μικρότερη υπάρχει και στις 1.420 μονάδες. Οι αγοραστές επιχειρούσαν να κτίσουν κατώφλι, οι πτωτικοί να το γκρεμίσουν.

Η συνεδρίαση κλειδί που τα άλλαξε όλα ήταν η πρώτη ανοδική

συνεδρίαση που δεν έπεισε κανένα, την προηγούμενη εβδομάδα. Ένα μίζερο λευκό κεράκι στη σκιά ενός μεγάλου μαύρου κεριού. Κι αφού δεν έπεισε κανέναν εκτός από αυτούς που έπρεπε, η αγορά συνέχισε και απέκτησε καλύτερα χαρακτηριστικά στην πορεία.

Από τα πιο θετικά χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η μείωση των συναλλαγών στην άνοδο. Έτσι πρέπει να ανεβαίνει η αγορά, με μικρούς τζίρους κι ακόμα λιγότερα πακέτα. Η πτώση πρέπει να γίνεται με πολλά χαρτιά, να αλλάζουν χέρια. Η άνοδος με λίγα για να κυνηγούν οι πουλημένοι. Βοηθά στο να διατηρηθεί η κίνηση, θετικό στοιχείο για τους επενδυτές. Οι χρηματιστές είναι που θέλουν μεγάλους τζίρους, θα έρθουν κι αυτοί με την άνοδο. Πάντα η άνοδος φέρνει συναλλαγές και επενδυτές, ποιος πάει να μπει σε πτωτική αγορά;

Η Eurobank αναμένει νέα από την Κύπρο, ο μήνας τελειώνει. Η μετοχή το έχει προεξοφλήσει αυτό φυσικά, αλλά εκείνο που δεν έχει αποτιμηθεί είναι η ανάπτυξη που φέρνει η εξάπλωση της τράπεζας με ισχυρή παρουσία σε δύο αγορές εκτός Ελλάδος. Με μεγάλη άνοδο στα 1,92 ευρώ προσέγγισε τα υψηλά.

Τι στο καλό γκρίνιαζαν για τη μετοχή της Optima Bank αυτοί που δεν την είχαν; Αντί να γκρινιάζουν, μάλλον θα έπρεπε να αγοράζουν στα χαμηλά, διότι το πλοίο αναχώρησε και αργά αλλά σταθερά απομακρύνεται. Στα 763 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση.

Μετά τις 15.00 χθες η μετοχή της ΔΕΗ κατέβασε ταχύτητα και επέστρεψε χαμηλότερα από τα 11,40 ευρώ, αν και έκλεισε με άνοδο στα 11,22 ευρώ. Η Επιχείρηση έχει αποκτήσει πλέον το 5,32% τω μετοχών της.  Στο μεταξύ την  κατασκευή ενός νέου φωτοβολταϊκού πάρκου 171ΜW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ξεκινά o όμιλος ΙΝΤΡΑΚΑΤ για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας των εταιρειών «Intrakat – Ameresco – RES INVEST PV 171MW» και συμμετέχει με ποσοστό 45%. Το συμβατικό τίμημα του έργου ανέρχεται στα 43 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει την ηλεκτροδότηση σχεδόν 70.000 νοικοκυριών, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή περίπου 68.000 τόνων CO2 ετησίως.

Όλο και καλύτερη η εικόνα του ΟΤΕ που επανήλθε πάνω από τα 14 και έκλεισε στα 14,10 ευρώ. Το κλασικό ανοδικό τεχνικό σήμα έδωσε ο 50άρης που έκοψε προς τα πάνω το 200άρη.

Σα να αφυπνίστηκε η Lamda που έδωσε μερικά θετικά κλεισίματα και επανήλθε επιτέλους πάνω από τα 7 ευρώ. Φυσικά οι μέτοχοί της περιμένουν περισσότερα μία και η εταιρία δείχνει με τα αποτελέσματά της ότι ξεπέρασε το κρίσιμο σημείο καμπής γυρίζοντας σε κερδοφορία.

Την ξεχάσαμε χθες την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που την έκοψαν χθες εκεί που ανέβαινε  και τη γύρισαν πίσω μέχρι τα 1,93 ευρώ σε θετικό έδαφος μεν αλλά χαμηλότερα. Ωστόσο ο τίτλος επέμεινε και επανήλθε για να πάρει το κλείσιμο στα 1,9580 ευρώ.  Η κεφαλαιοποίηση έφθασε στα 7,34 ευρώ.

Η τιμή του χαλκού έχει τσιμπήσει με βάση τις παραδοσιακές αρχές της οικονομίας είναι πληθωριστικό νέο. Από την άλλη η χρήση του χαλκού, έχει επεκταθεί στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα κι υπάρχει νέα ζήτηση, για χρήση στα καλώδια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στις μπαταρίες τους. Αλλά τελικά όλο αυτό το σχήμα καταλήγει να ευνοεί περισσότερο την εταιρία του ομίλου με τα καλώδια.

Η ΤΙΤΑΝ έφθασε να έχει 4,68% των ίδιων μετοχών της. Το εργοστάσιο της εταιρίας στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, θα πάρει επιχορήγηση έως 61,7 εκατ. δολάρια για να αναπτύξει τεχνολογία για την παραγωγή θερμικά ενεργοποιημένης αργίλου.

Στο μεταξύ ανακοίνωσε κι επίσημα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Βιδάλης), ότι δεν θα διεκδικήσουν τρίτη συνεχόμενη θητεία στο τιμόνι του Συνδέσμου. Ήταν γνωστό βεβαίως από καιρό, απλά δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα ως προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατόν πιο βελούδινα η διαδοχή.

Keywords
Αναζητήσεις
otan-kynigoun-oi-poulimenoi-o-ote-i-eurobank-i-lamda-i-titan-kai-to-dachtylidi-sto-sev.htm
Τυχαία Θέματα