Οι στοχεύσεις της κυβέρνησης σε νέες αγορές για τον τουρισμό

11:34 18/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να στοχεύσει σε νέες αγορές για τον τουρισμό και να ενδυναμώσει την παρουσία της στις υπάρχουσες, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία όχι μόνο το 2024, αλλά και σε βάθος χρόνου. Ανάμεσα σε άλλα, το υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στο να γίνει η Ελλάδα Top of Mind προορισμός για τους Αμερικανούς, επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά των ΗΠΑ.

Όπως

ανέφερε, η Όλγα Κεφαλογιάννη, τα τελευταία χρόνια «τα σκήπτρα» στην αγορά των ΗΠΑ τα έχει η Ιταλία, αλλά και η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σύντομα να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Επισήμανε πως ήδη ο ΕΟΤ έχει κάνει καλές συνεργασίες και υπάρχει σημαντική αύξηση των αφίξεων. Ωστόσο, εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω μεγέθυνση ακόμα αλλά και μεγαλύτερη διείσδυση στην αμερικανική αγορά. Στόχευση πλέον είναι και η δυτική ακτή, αφού ήδη η ανατολική ακτή τροφοδοτεί με επισκέπτες την Ελλάδα.

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι για να αναρριχηθεί η Ελλάδα στην κορυφή των επιλογών για τους Αμερικάνους το υπουργείο Τουρισμού, εξετάζει μεταξύ άλλων την διεύρυνση της συνεργασίας, με την πλατφόρμα παγκόσμιας απήχησης, TripAdvisor, εστιάζοντας σε προωθητικές ενέργειες που θα συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας και θα στοχεύουν σε ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Μatt Goldberg, CEO της πλατφόρμας TripAdvisor. Επισημαίνεται πως η παρούσα συνεργασία θα είναι η πρώτη της TripAdvisor με χώρα από την Ευρώπη. Τα μηνύματα για την Ελλάδα από τις ΗΠΑ είναι πολύ ενθαρρυντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον εφετινό Ιανουάριο 10 εκατομμύρια διαδικτυακοί επισκέπτες του TripAdvisor έψαξαν την Ελλάδα, όταν για όλο το καλοκαίρι οι διαδικτυακοί επισκέπτες που αναζήτησαν Ελλάδα ανήλθαν σε 25 εκατομμύρια.

«Η Ελλάδα δεν έχει προβάλλει ακόμα αυτά που μπορεί στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα έχει συνδεθεί πιο πολύ με τα νησιά και το καλοκαίρι, ενώ υπάρχουν περιθώρια για ενδυνάμωση προβολής του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και των προϊόντων που συνδέονται με την γαστρονομία και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναδεικνύουν την Ελλάδα ως 12μηνο προορισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αναμένονται 1 εκατομμύριο Τούρκοι στην Ελλάδα

Παραμένοντας στο μέτωπο της ενδυνάμωσης των υφιστάμενων αγορών, η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε ειδική αναφορά στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι το 2024 θα δοθεί ειδική έμφαση, αφού οι εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας κάνουν λόγο για αφίξεις 1 εκατομμυρίου Τούρκων προς την Ελλάδα, όταν το 2019 είχαν φτάσει τις 800.000. Η παρούσα άνθιση των τουριστικών ροών, όπως αυτή εκτιμάται, οφείλεται στο νέο καθεστώς της έκδοσης Visa στους Τούρκους πολίτες, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να επισκεφτούν διαδοχικά έως και 10 νησιά στην Ελλάδα

Από τον Απρίλιο ξεκινάει απευθείας σύνδεση από Σαγκάη για Ελ. Βενιζέλος

Σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Ινδία και η Κίνα, το υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στο άνοιγμα των εν λόγω αγορών, αφού η πανδημία «πάγωσε» όποιες ενέργειες είχαν επιχειρηθεί στο παρελθόν. Ειδικά για την Κίνα, τον Απρίλιο θα υπάρξει απευθείας πτήση που θα συνδέει την Σαγκάη με την Αθήνα, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την κινεζική αγορά.

Το  φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα ελληνοκινεζικό φόρουμ, που με τη σειρά του θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών και στο μέτωπο του τουρισμού. Για την αγορά της Ινδίας, η πρόθεση του υπουργείου είναι να καταβληθούν προσπάθειες για απευθείας αεροπορική σύνδεση από την υποσχόμενη αγορά, ως ένα πρώτο βήμα.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-stochefseis-tis-kyvernisis-se-nees-agores-gia-ton-tourismo.htm
Τυχαία Θέματα