Οι επιστροφές φόρων εξπρές έχουν ήδη δώσει 5,2 εκατ. ευρώ σε 18.184 δικαιούχους!

18:14 14/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Από την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 18.184 φορολογούμενοι με πιστωτικό εκκαθαριστικό, έλαβαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 5,2 εκατ. ευρώ μέσω των δύο εβδομαδιαίων πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι τις 10 Απριλίου:

Έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά 100.000 δηλώσεις Ε1Έχουν εκκαθαριστεί όλεςΣε 23.659 από τις 100.000 βγήκαν πιστωτικές με συνολικό ποσόν επιστροφής 7 εκατ. ευρώΟι 18.184 από αυτές που εξυπηρετήθηκαν στις δύο εμδομαδιαίες καταβολές, έχουν ήδη εισπράξει άμεσα 5,18 εκατομμύρια ευρώ

Τα

φυσικά πρόσωπα διευκολύνονται από την άμεση υποβολή Ε1 καθώς για τους δικαιούχους οικογενειακών ή προνοιακών επιδομάτων, η είσπραξή τους βασίζεται στα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022.

Τι προβλέπει ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ

Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν δέσμευση ενημερώτητας, φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές, θα αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές, θα συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το τέλος τρέχοντος μήνα. Όσοι συμψηφισμοί δεν θα μπορούν να διενεργηθούν κεντρικά, θα διεκπεραιώνονται από τις ΔΟΥ.Επιστροφές φόρου εισοδήματος που θα προκύψουν από δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2023 και μέχρι την εξόφλησή του, θα συμψηφίζονται κεντρικά, με τον φόρο όπως και με οποιαδήποτε άλλη φορολογική οφειλή.Οφειλές από το φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής από άλλους φόρους, που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν μέχρι τις 31.7.2023, ώστε σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέσω του συμψηφισμού, να μην χάνεται η έκπτωση του 3%.

Συνολικά,οι επιστροφές φόρων στο πρώτο τρίμηνο του 2023 ανέρχονται σε 1,7 δις ευρώ, με πλεόνασμα 39% έναντι του στόχου που είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό για 1,354 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα