Ο Τσακαλώτος, ο Δραγασάκης, η κυβέρνηση των «ηττημένων» και το παρασκήνιο του «αντάρτικου»

06:46 22/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Εκνευρισμός και αναστάτωση επικρατούν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κορυφαία στελέχη του κόμματος διαχωρίζουν τη θέση τους από την κεντρική πολιτική γραμμή που έχει «χαράξει» ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πρώην κορυφαίοι υπουργοί και πρώην στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Δραγασάκης.

Παρακάμπτοντας τις δηλώσεις Τσίπρα, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία πρόσθεση να σχηματίσει κυβέρνηση «ηττημένων», οι Τσακαλώτος και Δραγασάκης, προκάλεσαν εσωκομματικές «αναταράξεις» λέγοντας δημόσια πως, αν βγαίνουν τα «κουκιά» θα σχηματισθεί κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Καλές πηγές από την Κουμουνδούρου σημείωσαν στη στήλη μας, ότι άμεσα στενοί συνεργάτες του Τσίπρα, με εντολή του ίδιου του προέδρου, επικοινώνησαν με τους «αντάρτες» και τους ζήτησαν να «μαζέψουν» τις δηλώσεις τους.

Αυτό στην ουσία δεν έγινε και το όλο θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας.

Όπως επισημαίνουν με έμφαση στη Κουμουνδούρου, η εμμονή για κυβέρνηση «ηττημένων», αποτελεί παραδοχή ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το λόγο δεν θέλουν να αναφέρεται καν, η λέξη «ηττημένων».

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως, ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει για την πρωτιά, σημειώνοντας ότι το πρώτο κόμμα θα βγάλει πρωθυπουργό και θα σχηματίσει κυβέρνηση.

Τώρα, αναφορικά με την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιάννη Δραγασάκη, σύμφωνα με καλές πηγές της στήλης, σήκωσαν «μπαϊράκι», καθώς έχουν απομακρυνθεί από τον «στενό» πυρήνα των συνεργατών του προέδρου Τσίπρα.

Ο Αλέξης θέλει ανανέωση και οι παλαιοί «σύντροφοί» του, δεν χωρούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές από την Κουμουνδούρου, τόνισαν στη στήλη μας, ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πολλά στελέχη που έχουν «απομονωθεί» ετοιμάζουν «καψόνια» στον πρόεδρο Αλέξη.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τους μετριοπαθείς κεντρώους ψηφοφόρους, που θέλουν σοβαρότητα και σταθερότητα στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Με λίγα λόγια, ο μοναδικός ωφελημένος από αυτή την κατάσταση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό ζήτημα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Με το… «αριστερό» μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο!    

Keywords
Τυχαία Θέματα