Ο τέως Βασιλιάς, η «ντρίμπλα» Μητσοτάκη και το «γκολ» που δέχθηκε ο Τσίπρας

14:30 12/1/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τον περίμεναν στην «γωνία» τον Κυριάκο στην Κουμουνδούρου, αλλά ο πρωθυπουργός κατέβηκε στο γήπεδο με εντεκάδα έκπληξη και «έριξε» άνετα τρία γκολ.

Η τακτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός στο θέμα του τέως Βασιλιά ήταν έξυπνη και πολύ προσεκτική, γεγονός που επισημαίνουν όλοι σχεδόν οι ανεξάρτητοι πολιτικοί παρατηρητές.

Και αυτό, διότι κατόρθωσε να μην δώσει λαβή για έντονη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία σύσσωμα ήταν έτοιμα να επιτεθούν στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την για ακόμη μια φορά «βασιλοχουντική».

Ο

Μητσοτάκης, που κινείται στην πράξη και όχι στα λόγια στην κεντροδεξιά και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο του κέντρου, δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες.

Κινήθηκε σωστά σε ανθρώπινο επίπεδο, δίνοντας χώρο στην οικογένεια του εκλιπόντος να πράξει τα δέοντα, χωρίς όμως να εμπλέξει την πολιτεία και την κυβέρνηση σε επίσημες εκδηλώσεις, που εγκυμονούσαν πολλούς κινδύνους.

Μπορούμε όλοι να φανταστούμε ομάδες κουκουλοφόρων που θα εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία και θα μετέτρεπαν σε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του ο Σαμαράς «κάλυψε» και το κομμάτι της δεξιάς εντός της ΝΔ.

Διότι, ας μην κρυβόμαστε, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στην «γαλάζια» παράταξη και το «κομμάτι» της δεξιάς.

Και να επισημανθεί, ότι ο Σαμαράς, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, δεν είχε καμία πρόθεση με την ανακοίνωσή του να ασκήσει κριτική στην απόφαση του πρωθυπουργού. Απλά εξέφρασε την άποψη της δεξιάς πτέρυγας της παράταξης.

Μην ξεχνάμε ότι πολύ πρόσφατα τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Κώστας Καραμανλής εξέφρασαν δημόσια την στήριξή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι προέχει η νίκη και η αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Με απλά λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ έμεινα με τις ανακοινώσεις στο… χέρι.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα