Ο Πολάκης, ο Σταθάκης και η σφοδρή «κόντρα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

06:45 12/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ξένοι στην ίδια πόλη είναι ο Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Σταθάκης. Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα συνήθως ενώνουν και φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν ισχύει στα Χανιά, καθώς δύο εκ των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα.

Ο λόγος για τους Πολάκη και Σταθάκη, οι οποίοι δεν διατηρούσαν και τις καλύτερες

σχέσεις από τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συχνά εξέφραζαν διαφορετικές απόψεις και στην πόλη των Χανίων αποτελούσε κοινό μυστικό ότι οι δύο πολιτικοί συμπεριφέρονταν λες και ανήκαν σε διαφορετικό κόμμα.

Ο Σφακιανός πολιτικός, έλεγε σε γνωστούς και φίλους, ότι ο Σταθάκης είναι «λίγος» και πως δεν εκφράζει την «αριστερά» και τους αγώνες της.

Από την άλλη πλευρά ο Σταθάκης τόνιζε ότι δεν τον εκφράζει ο λαϊκισμός και η ακραία ρητορική του Πολάκη.

Καλές πηγές επισημαίνουν στη στήλη μας, ότι ο Σταθάκης είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για να την επιλογή του Τσίπρα να επανεντάξει στα ψηφοδέλτια τον Πολάκη.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, τόνισαν στην στήλη, ότι ο Σταθάκης έχει εκφράσει την ενόχλησή του στο ανώτατο επίπεδο στο κόμμα.

Επομένως, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνύπαρξη των δύο ανδρών τις ημέρες των εορτών στην ίδια πόλη. Και αυτό, διότι το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν εκδηλώσεις που αναγκαστικά θα παρευρεθούν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κρατήσουν τα προσχήματα ή θα εκφραστούν ελεύθερα;   

Ο Πολάκης τις ημέρες του Πάσχα συνηθίζει να τις περνά στα Σφακιά και στα ορεινά χωριά του νομού Χανίων, αλλά πηγαίνει και στην Μητρόπολη και σε άλλες μεγάλες εκκλησίες, ενώ εμφανίζεται σε όλες τις εκδηλώσεις του κόμματος.

Να σημειωθεί, ότι οι τοπικές δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στον Παύλο Πολάκη έναντι του Γιώργου Σταθάκη.

Άρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ «βγάλει» και πάλι μια έδρα, όπως το 2019, τότε θα μείνει για ακόμη μια τετραετία εκτός Βουλής ο Σταθάκης.

Προβληματίζουν οι επιλογές Τσίπρα…  

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα