Ο Γεωργούλης, ο ΣΥΡΙΖΑ, η εσωκομματική κριτική και το «ηθικό πλεονέκτημα» που… «ισοπεδώθηκε»

06:46 20/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μονοπωλούν την πολιτική επικαιρότητα, λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας από καλές πηγές, στην Κουμουνδούρου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και το βασικότερο, να βρουν ποιοι ευθύνονται για αυτό το «φιάσκο».

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επικοινωνήσει με στενούς συνεργάτες του προέδρου Αλέξη Τσίπρα

και ζητούν εξηγήσεις γιατί το κόμμα δεν αντέδρασε έγκαιρα στην υπόθεση του ευρωβουλευτή.

Οι «κακές γλώσσες» εντός της Κουμουνδούρου, λένε πως οι στενοί συνεργάτες του προέδρου, υπογραμμίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, σε στελέχη του κόμματος και δημοσιογράφους, ότι για το μεγάλο λάθος ευθύνεται η ηγετική ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν ολίγοις, επιρρίπτουν ευθύνες στον Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς δεν ενημέρωσε με λεπτομέρειες το κόμμα και τον πρόεδρο.

Το γεγονός αυτό, όπως μαθαίνουμε από καλές πηγές στις Βρυξέλλες, το διαψεύδει κατηγορηματικά ο Παπαδημούλης, ο οποίος τονίζει πως «έπραξε τα δέοντα» και ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματος.

Δηλαδή, αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τα όσα ακούγονταν στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, η όλη υπόθεση λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς ο Παπαδημούλης δεν αναφέρεται στην επίσημη καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου, αλλά σε άλλη υπόθεση νεαρής εργαζόμενης στο γραφείο του Γεωργούλη στις Βρυξέλλες.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ της στήλης μας, που ανέφερε ότι αναμένονται και άλλες καταγγελίες κατά του ευρωβουλευτή.

Η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, που αφορά βία κατά γυναικών, γεγονός που αναμένεται να μετρήσει αρνητικά, στην πλειονότητα των ψηφοφόρων και ειδικά των γυναικών.

Τώρα, για το ποιος ευθύνεται για την κωλυσιεργία εντός του κόμματος, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ, διότι λίγο πριν από τις κάλπες στην Κουμουνδούρου δεν θέλουν μεγαλύτερη αναστάτωση και διαγραφές στελεχών.

Πάντως, η «ζημιά» έγινε και το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε περίπατο..

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα