Νέα υψηλά δεκαετίας για το ΧΑ με οδηγό ΕΤΕ και τράπεζες

20:14 11/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε νέα υψηλά δεκαετίας αναρριχήθηκε ο Γενικός Δείκτης, με το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) να επιτυγχάνει μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση χάρη στις τραπεζικές μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που με οδηγό την Εθνική οδήγησαν σε ανοδική

διάσπαση τους δείκτες.

Από την άλλη πλευρά όμως η αγορά δεν κράτησε τα αρχικά κέρδη και ειδικά στο τέλος της συνεδρίασης περιορίστηκε σε μικρή ποσοστιαία άνοδο, με αφορμή και τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δεν άρεσαν στους επενδυτές στις άλλες αγορές και επηρέασαν και το ΧΑ.

Οι άλλες αγορές στην Ευρώπη έκλεισαν όλες πτωτικά και έδειξαν για άλλη μία φορά πιο εύθραυστες από το ΧΑ, ακόμα και για τις οικονομίες του Νότου που έχουν κάνει
κάποια πρόοδο όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία που όμως έχουν μικρότερη διαφορά ώρας από τη Wall Street και επηρεάζονται. Το ΧΑ έδειξε για άλλη μια φορά πολύ δυνατό.

Είναι πιθανό ότι οι ξένοι αγοραστές επωφελούνται από όλη αυτή την αβεβαιότητα για τον πληθωρισμό και το χρόνο μείωσης των επιτοκίων. Οι κύριες αγορές τους
επηρεάζονται και υποχωρούν, το ΧΑ είναι ανθεκτικό και οι καλές εταιρίες έχουν κέρδη και δίνουν μερίσματα, ενώ αυτοί δεν έχουν πάρει ακόμα τις θέσεις που θέλουν.

Ενισχυτικό αυτής της υπόθεσης που κάνουν επαγγελματίες της αγοράς, είναι τα μεγάλα πακέτα που έγιναν χθες με προσυμφωνημένες συναλλαγές με αποτέλεσμα
ο τζίρος τους να ξεπεράσει τα 16 εκατ. ευρώ. Επίσης στην ΕΤΕ που δεν έγιναν μεγάλα πακέτα, οι συναλλαγές ήταν μεγάλες μέσα από την αγορά με αποτέλεσμα η μετοχή να πάει «σφαίρα» από την αρχή μέχρι το τέλος της συνεδρίασης και να κλείσει στα υψηλά της ημέρας.

Ο τζίρος ήταν και πάλι αυξημένος φτάνοντας στα 121,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16,12 εκατ. πακέτα, με 6 πακέτα στην ΕΤΕ συνολικής αξίας 3,78 εκατ. και 5 στην Πειραιώς αξίας 3,41 εκατ.  

Ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 1.345 μονάδων και έκανε νέα υψηλά δεκαετίας τόσο για τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, όσο και για το κλείσιμο. Είναι σε περιοχή διάσπασης, άρα και αντιστάσεων, αλλά μπορεί να συνεχίσει, χωρίς πρόβλημα αρκεί να έχουν τέτοιο πρόγραμμα οι ξένοι αγοραστές που είναι δηλώνουν παρόντες με τον τρόπο που αγοράζουν σε όλα τα blue chips.  

Νέα υψηλά οκταετίας για την ΕΤΕ, νέα υψηλά 7ετίας για τον τραπεζικό δείκτη κλπ. Πολλά πακέτα σε Eurobank, Πειραιώς, CENERGY και πακέτα επίσης και σε ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Autohellas, Jumbo.

Keywords
Αναζητήσεις
nea-ypsila-dekaetias-gia-to-cha-me-odigo-ete-kai-trapezes.htm
Τυχαία Θέματα