myNaftiliaLive: Η νέα ψηφιακή υπηρεσία αποκλειστικά για τους ναυτικούς

Το υπουργείο Ναυτιλίας, κατόπιν συνάντησης εργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών της ναυτιλίας, προχώρησε στην ανακοίνωση της πρώτης νέας ψηφιακής υπηρεσίας για ναυτικούς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης

Αναγνωστόπουλος και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Τι υπηρεσίες θα καλύπτει αυτή η πλατφόρμα

Πρόκειται για το myNaftiliaLive.gov.gr, με το οποίο οι ναυτικοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά ραντεβού σε υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μέσω της νέας αυτής ψηφιακής υπηρεσίας θα εξυπηρετούνται ταχύτερα και καλύτερα οι ναυτικοί, δε θα υπάρχει συμφόρηση των υπηρεσιών, ενώ παράλληλα θα γίνεται εξοικονόμηση πόρων και χρόνου για τους συναλλασσόμενους και τους υπαλλήλους.

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών myDeskLive, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας.

Θα διενεργούνται επίσης:

Χορήγηση Ναυτικού Φυλλαδίου (αρχική ή αντιγράφου)Επαναπογραφή ναυτικού ή άλλη σχετική με την απογραφή ναυτικών υπηρεσίαΕπικύρωση θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ελληνική σημαίαΚαταχώριση θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ξένη σημαία, συμβεβλημένα με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.).

Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, είτε μέσω του gov, επιλέγοντας στην κατηγορία «Πολίτης και Καθημερινότητα» την «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών» και ακολούθως το «Ηλεκτρονικό αίτημα ραντεβού σε υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», είτε απευθείας στο mynaftilia.live.gov.

Τα ψηφιακά ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν και από τρίτα πρόσωπα, ωστόσο στο ραντεβού απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου.

Keywords
Αναζητήσεις
mynaftilialive-i-nea-psifiaki-ypiresia-apokleistika-gia-tous-naftikous.htm
Τυχαία Θέματα