Μουντιάλ 2022: Ο Μεσι-ας οδήγησε την Αργεντινή στη Γη της Επαγγελίας (vid)

Ένας συγκλονιστικός τελικός Μουντιάλ, δύο πολύ μεγάλες Εθνικές ομάδες, ένας κάκιστος Πολωνός διαιτητής, το παρελθόν και παρόν (Λιονέλ Μέσι) απέναντι στο παρόν και στο μέλλον (Κιλιάν Εμπαπέ), η μπίλια τελικά στο γαλανόλευκο της Αργεντινής, η οποία στέφθηκε ξανά παγκόσμια πρωταθλήτρια έπειτα από 36 χρόνια!

Στο πρώτο ημίχρονο του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ του Κατάρ, η Αργεντινή μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια απέναντι σε μια άνευρη Γαλλία και η έμπνευση του Λιονέλ Σκαλόνι να ρίξει στη μάχη τον ξεχασμένο

Άνχελ Ντι Μαρία δικαιώθηκε απόλυτα, αφού ο βετεράνος εξτρέμ κέρδισε το πέναλτι – δώρο του Πολωνού διαιτητή Σίμον Μαρτσίνιακ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λιονέλ Μέσι στο 23′ και «έγραψε» το 2-0 με υπέροχο τελείωμα στο 36ο λεπτό.

Διαφορετική η εικόνα στην επανάληψη, με τον Ντιντιέ Ντέσαν να έχει φρεσκάρει την μεσοεπιθετική γραμμή του στέλνοντας στα αποδυτήρια πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου τον Ολιβιέ Ζιρού και τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ωστόσο έως το 80ο λεπτό το 2-0 παρέμενε στον φωτεινό πίνακα του σταδίου. Τότε ανέλαβε δράση ο θαυματουργός Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος με πέναλτι και φοβερό βολέ στην κίνηση έστειλε τον αγώνα στην παράταση, με την Γαλλία να «φωνάζει» και για μια ακόμα περίπτωση πέναλτι λίγο πριν το 90λεπτο.

Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ δεν άφησαν παραπονεμένους τους εκατομμύρια θαυμαστές τους ούτε στην παράταση, με τον σούπερ σταρ της Αλμπισελέστε να σκοράρει στο 108′ με το… γόνατο από κοντά και τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν να ανταποδίδει για το 3-3 με ένα ακόμα πέναλτι δέκα λεπτά αργότερα, για να γίνει έτσι ο πρώτος με χατ-τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Άγγλο Τζεφ Χαρστ το 1966.

Τα πάντα κρίθηκαν ουσιαστικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, όταν ο Αργεντινός τερματοφύλακας Εμιλιάνο Μαρτίνες σταμάτησε με το πόδι το κοντινό πλασέ του Γάλλου μεσοεπιθετικού Κολό Μουανί, καθώς στα πέναλτι ο Λατινοαμερικανός «αίλουρος» δεν γινόταν να συγκριθεί με τον πολύπειρο αλλά βαρύ Ούγκο Γιορίς. Ο Μαρτίνες σταμάτησε την εκτέλεση του Κομάν, ο Τσουαμενί έστειλε την μπάλα άουτ, ο Γιορίς δεν μπόρεσε να αντιδράσει, 4-2 υπέρ του Λιονέλ Μέσι και των πολεμιστών του, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να χαμογελάει από τον ουρανό για τους διαδόχους του. 36 χρόνια μετά το Μεξικό και το χέρι του Θεού, η Αργεντινή είναι ξανά πρωταθλήτρια κόσμου!

Η διαδικασία των πέναλτι

Εμπαπέ 0-1
Μέσι 1-1
Κομάν Απέκρουσε ο Μαρτίνες
Ντιμπάλα 2-1
Τσουαμενί Άουτ
Παρέδες 3-1
Κόλο Μουανί 3-2
Μοντιέλ 4-2

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι / 4-4-2): Ε. Μαρτίνες, Ταλιαφίκο (121′ Ντιμπάλα), Οταμέντι, Ρομέρο, Μολίνα (91′ Μοντιέλ), Μακ Άλιστερ, Φερνάντες, Ντε Πολ (102′ Παρέδες), Ντι Μαρία (64′ Ακούνια), Άλβαρες (Λ. Μαρτίνες), Μέσι.
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν / 4-2-3-1): Γιορίς, Ερναντέζ (71′ Καμαβινγκά), Ουπαμεκανό, Βαράν (113′ Κονατέ), Κουντέ, Τσουαμενί, Ραμπιό (95′ Φοφανά), Γκριεζμάν (71′ Κομάν), Μπαπέ, Ντεμπελέ (41′ Κόλο Μουανί), Ζιρού (41′ Τουράμ).

Keywords
Τυχαία Θέματα