Μεντβέντεφ: Αν η Ουκρανική αντεπίθεση επιτύχει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά

16:17 31/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Με τον ρόλο του αναπληρωτή Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας, ο Ντμίτρι Μεντεβέντεφ απείλησε ουσιαστικά το ΝΑΤΟ πως αν κινδυνέψουν τα προσαρτημένα από την Ρωσία εδάφη -και μη αναγνωρισμένα- η Ρωσία νομιμοποιείται να κάνει χρήση πυρηνικών σύμφωνα με το διάταγμα που υπογράφηκε στις 2 Ιουνίου του 2020.
«Φανταστείτε ότι αν

η επίθεση, η οποία υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ, ήταν επιτυχής και αποκόψουν ένα μέρος της γης μας, τότε θα ήμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικό όπλο, σύμφωνα με τους κανόνες του διατάγματος του προέδρου της Ρωσίας”, δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι “απλά δεν θα υπήρχε άλλη επιλογή”.

Ανάμεσα στα άλλα έγραψε πως «Έτσι, οι εχθροί μας θα πρέπει να προσεύχονται για την (επιτυχία) των στρατιωτών μας. Αυτοί διασφαλίζουν ότι δεν θα ανάψει μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή», ενώ νωρίτερα είχε αποκαλέσει τους Ουκρανούς ως «ukrobanderovtsy’s», από τον Ουκρανό Εθνικιστή Stepan Bandera. Ο Bandera συνεργάτης των Ναζί, θεωρείται ως ήρωας από μερίδα Ουκρανών και των ίδιο τον Πρόεδρο Ζελένσκι προεκλογικά. Η επίσημη Κυβέρνηση είναι προσεκτική στις αναφορές γύρω από το όνομά του, που βέβαια δεν εκλείπουν εντελώς από την δημόσια σφαίρα. 

By repelling the collective enemy’s counteroffensive, our Armed Forces are defending Russian citizens and our land. It is quite clear to all decent people.

Besides that, they are preventing global conflict.
Just imagine that the NATO-supported ukrobanderovtsy’s offensive turned…

Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) July 30, 2023

Στο Tweet του Ρώσου πολιτικού υπάρχει υποσημείωση από το Twitter πως τα κατεχόμενα Ουκρανικά εδάφη που προσαρτήθηκαν μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και εν μέσω εμφυλίου, δεν αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Keywords
Αναζητήσεις
mentventef-an-i-oukraniki-antepithesi-epitychei-boroume-na-chrisimopoiisoume-pyrinika.htm
Τυχαία Θέματα