Με Οικονόμου και Χαρδαλιά «κακοτεχνίες» τέλος – Τι περιμένουν πλέον υπουργοί και υποψήφιοι εκλεκτοί;

09:04 2/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Πράσινο φως» σήμανε αργά χτες το απόγευμα από Μαξίμου, ως προς τις τελευταίες διορθώσεις και πινελιές επί της νέας αυτοδιοικητικής ανθρωπογεωγραφίας.

Πλέον, οι 13 εκλεκτοί υποψήφιοι Περιφερειάρχες λαμβάνουν θέση εκκίνησης προκειμένου να επικοινωνήσουν αρχικά αλλά και να δρομολογήσουν στην πορεία, ως φυσικοί συνεργάτες της κυβέρνησης, την εκτέλεση των προγραμματισμένων πολιτικών με αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Αυτή την εντολή τουλάχιστον πήραν οι επιτελείς. Τώρα, το αν στο Μαξίμου σχεδιάζουν τους καθιερωμένους «μπλε φακέλους» που θα λάβουν οι γαλάζιοι Περιφερειάρχες, άμα

την εξασφάλιση ισχυρής λαϊκής εντολής… παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, όπως και το ποιος θα προγραμματίσει τις αναπτυξιακές πολιτικές. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα υπάρξουν και αυτό επικοινωνείται προς πάσα κατεύθυνση. Οι τελευταίες διαρρέουσες πληροφορίες από Μαξίμου είναι σαφείς.

Η Νέα Δημοκρατία ολοκλήρωσε τις επιλογές της και για τις 13 συνολικά Περιφέρειες της χώρας, με τη στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής και του Αλκιβιάδη Στεφανή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

Όπως άλλωστε σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη, σκοπός του ιδίου και κόμματος δεν είναι να αποκομίσει κομματικά οφέλη από την αυτοδιοικητική κάλπη.

Η χώρα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση, δεν χρειάζεται επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής, υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή τετραετίας.Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε και κέρδισε τις εκλογές με υψηλότερο ποσοστό από του 2019.

Στις επικείμενες Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, προτεραιότητα είναι να προκύψουν άξιοι Περιφερειάρχες που να ξέρουν να λύνουν προβλήματα, και που δεν θα τα μεταθέτουν στο μέλλον. Να ξέρουν να προγραμματίζουν, να συνεργάζονται και να υλοποιούν πολιτικές οι οποίες τελικά θα είναι προς όφελος όλων.

Δεδηλωμένος ο κοινός οραματικός στόχος

Δια στόματος πρωθυπουργού, οι Περιφερειάρχες είναι φυσικοί συνεργάτες της κυβέρνησης στη δρομολόγηση πολλών σημαντικών πολιτικών με αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα. Πολιτικές που πρέπει να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια με τους σημαντικούς πόρους που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε για την Περιφέρεια, με αυξημένους πόρους από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ), τους οποίους θα κληθεί να διαχειριστεί ο επόμενος Περιφερειάρχης, πάντα σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού.

Είναι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση να μπορεί να έχει Περιφερειάρχες οι οποίοι ενστερνίζονται ακριβώς αυτό το όραμά της και με τους οποίους θα μπορεί να συνεργαστεί αποτελεσματικά.

 

Οι «κόκκινες γραμμές» δια χειρός Πρωθυπουργού

Η Νέα Δημοκρατία τραβά μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των Περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την εκλογή Δημάρχων. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός

Στις Περιφέρειες, δηλαδή στον β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, οι υποψηφιότητες θα είναι κομματικές και τα στελέχη του κόμματος θα δώσουν τον αγώνα συντεταγμένα για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κόμματος.Στις αυτοδιοικητικές εκλογές α’ βαθμού, στους Δήμους, οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να τους εκπροσωπήσει σε επίπεδο Δήμου και Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου ο ρόλος του κόμματος θα είναι πιο χαλαρός.  Λήξη συναγερμού

Με αυτές τις οδηγίες υπό μάλης, στελέχη και αυτοδιοικητικοί λαμβάνουν θέσης «μάχης». Εν μέσω θέρους θα κληθούν να επιδείξουν τις δέουσες οργανωτικές και διεκπεραιωτικές δεξιότητες, ώστε να καταστούν οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, «περίπατος» για υποψηφίους και κόμμα.

Αυτό που δεν διευκρινίστηκε ωστόσο, με την λήξη συναγερμού, δεδομένων των «πύρινων κραδασμών» που υπέστη το κόμμα από άσκοπες αποδράσεις και άτοπες ζεμπεκιές, είναι πότε μπορούν υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί και υπουργοί να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα οικογενειακά τους… μπάνια.

Μπορεί το σήμα να το έδωσε, με τη δέουσα σεμνότητα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά τέτοιες εποχές δεν ευνοούνται οι ανεμελιές και τα ρίσκα.

Ακόμα και οι πιο τολμηροί, με γυναίκες και παιδιά να τους περιμένουν σε οικογενειακά καταλύματα, παραμένουν στο κλεινόν άστυ αδιαμαρτύρητα, κοπιάζοντας καθημερινά…  να περιμένουν ένα πρωθυπουργικό νεύμα ή το επίσημο, επιτελικό σήμα.

 «τας θύρας τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν»

Όπως και στα μπάνια του λαού δεν αρκεί ο προγραμματισμός. «Θεού» θέλοντος και αν το επιτρέψει ο καιρός, θα κλείσει και η Βουλή τας θύρας.

Keywords
Αναζητήσεις
me-oikonomou-kai-chardalia-kakotechnies-telos--ti-perimenoun-pleon-ypourgoi-kai-ypopsifioi-eklektoi.htm
Τυχαία Θέματα