Με νέο senior ομόλογο η Alpha Bank για να αντλήσει 400 εκατ. ευρώ

13:47 5/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ενισχύει κι άλλο τη ρευστότητά της η Alpha Bank που βγήκε ξανά στις αγορές με έκδοση senior ομολόγου έξι ετών για να αντλήσει περί τα 400 εκατ. ευρώ με αρχικό επιτόκιο στην περιοχή του 5,5%

Η τράπεζα, που υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις των αρχών για κεφάλαια MREL, τώρα εκμεταλλεύεται το θετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία και τις ανάγκες των διαχειριστών ομολογιακών Αμοιβαίων Κεφαλαίων διεθνώς για όσο το δυνατόν περισσότερες

εκδόσεις, πριν ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed και την ΕΚΤ.

Με διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν αυθημερόν, η Alpha Bank προχώρησε στην έκδοση, με ομόλογο διάρκειας έξι ετών, το οποίο όμως θα μπορεί να ανακληθεί στην πενταετία. Το αρχικό επιτόκιο 5,5% εξυπηρετεί επίσης, διότι διότι κατεβάζει το συνολικό μέσο κόστος των εκδόσεων της τράπεζας.

Η Alpha Bank έχει αναθέσει να τρέξουν την έκδοση από κοινού οι Citi, Deutsche Bank, JP Morgan, Société Générale και UniCredit. Το ομόλογο αναμένεται να αξιολογηθεί με Ba2 από την Moody’s και BB- από την Morgan Stanley.

Τον Ιανουάριο η τράπεζα είχε δείκτη MREL 24,43% έναντι στόχου 22,4%. Αυτό καθώς το 2023 η τράπεζα είχε εκδώσει και πάλι ομόλογο πρώτης εξοφλητικής προτεραιότητας 500 εκατ. ευρώ και είχε επιτύχει επιτόκιο 6,88%.

Είχε επίσης κάνει μία έκδοση perpetual ομολόγου κατηγορίας ΑΤ1 για 400 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2023 με επιτόκιο 11,875%.

Keywords
Αναζητήσεις
me-neo-senior-omologo-i-alpha-bank-gia-na-antlisei-400-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα