mAigov – Τι είναι και πώς θα δράσει ο ψηφιακός βοηθός

11:13 25/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

«Στόχος είναι κάποια στιγμή ο ψηφιακός βοηθός να αρχίσει να ενεργεί για μας, να κάνει πράγματα για μας, του στυλ αφού ρωτήσουμε για τις νέες ταυτότητες, πώς ακριβώς εκδίδονται, τι παραστατικά χρειάζονται, ποια είναι η διαδικασία, να του ζητήσεις να σου κλείσει ραντεβού. Είναι ένα επόμενο στάδιο που θέλει και άλλη αντιμετώπιση σε θέματα προσωπικών δεδομένων. Σήμερα

ο προσωπικός βοηθός δεν ξέρει ποιος είσαι, άρα δεν ρωτάει τίποτα τέτοιο. Αν θέλουμε πλέον τον ψηφιακό βοηθό να τον εντάξουμε περισσότερο στην καθημερινότητά μας, θα πάμε και σε επόμενα μονοπάτια που έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον πάλι» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το πολυγλωσσικό mAIgov. Τον πρώτο μήνα λειτουργίας του έχει ήδη δεχτεί 300.000 ερωτήματα.

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι αναμένει τη θετική απάντηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμααναφορικά με τον προσωπικό αριθμό.

Διαβάστε περισσότερα στο govnews.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
maigov--ti-einai-kai-pos-tha-drasei-o-psifiakos-voithos.htm
Τυχαία Θέματα