Κοσμογονία επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη

10:32 24/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Για «κοσμογονία επενδύσεων που συντελούνται στη Θεσσαλονίκη και την αλλάζουν» έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στο ανοιχτό μέρος της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που έχει φροντίσει η κυβέρνηση περισσότερο από κάθε άλλη στην Ελλάδα.

Το πάρκο καινοτομίας Thess INTEC θα αλλάξει τα δεδομένα για όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη (…) Στη Θεσσαλονίκη συντελείται επενδυτική κοσμογονία, μία επανάσταση της ψηφιακής τεχνολογίας. Στρατηγικά επιλέξαμε σαν κυβέρνηση τη Θεσσαλονίκη για να την κάνουμε Silicon Valley της Ελλάδας», διαβεβαίωσε, αναφέροντας ενδεικτικά τις αμερικανικές επενδύσεις των Pfizer και Deloitte και της ασφαλιστικής Chubb.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ακόμα ότι, στο πλαίσιο του master plan που καταρτίστηκε, ενσωματώνοντας και τις προτάσεις της ελληνικής βιομηχανίας, στόχος είναι σε βάθος τριετίας η συμμετοχή της βιομηχανίας να αγγίξει το 12% του ΑΕΠ, αυξάνοντας κατά 50% τη συμμετοχή της. Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα θα γίνει σημαντική βιομηχανική δύναμη και θα αντιστραφεί η αποβιομηχάνιση.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR. 

Keywords
Τυχαία Θέματα