Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

12:14 2/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ολοκλήρωσε με επιτυχία την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων. Εξέχουσες προσωπικότητες από το ελληνικό και διεθνές πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα έδωσαν το «παρών», στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και προοπτικής για την νέα χρονιά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ηλίας Σπυρτούνιας, κάνοντας αναφορά στο σημαντικό έργο του

Επιμελητηρίου όσον αφορά στην ενίσχυση και διεύρυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, καθώς επίσης στην ισχυρή διασύνδεση του με το επιχειρηματικό και θεσμικό οικοσύστημα της χώρας, ως φορέας με ισχυρό αποτύπωμα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, στην τοποθέτησή του δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει κάνει σπουδαία και σταθερά βήματα προς ένα καλύτερο αύριο και αυτό θα έχει αντίκρισμα στις επόμενες γενιές». Ευχήθηκε παράλληλα, το 2024 να έχει ακόμα περισσότερες αποτελεσματικές συνεργασίες από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George J. Tsunis, ο οποίος αναφέρθηκε στις υψηλού επιπέδου ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στη σημασία των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα πλέον αποτελεί μία αξιόπιστη οικονομική δύναμη και σημαντικό πόλος προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε: «Δεν φτάνουν μόνο οι ευχές, χρειάζονται και εντατικές προσπάθειες. Αυτό προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση για να μπορέσουμε να μιλάμε για ένα καλύτερο αύριο. Η δουλεία που έχουμε κάνει αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια θεωρώ πως μας έχει δικαιώσει σε επίπεδο επενδύσεων, εξαγωγών και της μείωσης της ανεργίας. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι μια ευχάριστη έκπληξη».

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήρε το έργο και τη δυναμική του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ευχήθηκε να συνεχίσει να υπάρχει αυτός ο ισχυρός δεσμός μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, μέσα και από τις παρεμβατικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μπακατσέλο, παρουσία των μελών της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε κλήρωση πλούσιων δώρων.

Keywords
Αναζητήσεις
kopi-tis-protochroniatikis-pitas-tou-ellino-amerikanikou-eborikou-epimelitiriou.htm
Τυχαία Θέματα