Κόμμα ΝΙΚΗ: Ποια είναι η νέα «Χρυσή Αυγή» που εμφανίστηκε ξαφνικά στις δημοσκοπήσεις;

08:00 6/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο αποκλεισμός του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και άλλων κομμάτων που τοποθετούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας (Εμφιετζόγλου-Μπογδάνος, Λατινοπούλου), έχει δώσει έδαφος σε νέους «παίκτες» να αναζητήσουν ψήφους από την συγκεκριμένη «δεξαμενή».

Κάπως έτσι, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (4/5) μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή των περισσοτέρων από εμάς το κόμμα «Νίκη», με αρχηγό τον Δημήτρη Νατσιό. Αφορμή στάθηκε η δημοσκόπηση

της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, αφού σε αυτήν εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 1%.

Και μπορεί να απέχει αρκετά από το «πολυπόθητο» 3% που θα του εξασφάλιζε μια θέση στην επόμενη βουλή, μόνο ασήμαντο όμως δε μπορεί να θεωρηθεί το συγκεκριμένο επίτευγμα, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι κόμματα με παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου, όπως η Δημιουργία των Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν εμφανίζονται καν στην εκτίμηση ψήφου, που σημαίνει ότι δεν καταφέρνουν να φτάσουν το 1% που θεωρείται η βάση για να αναφερθεί ένα κόμμα ονομαστικά σε μία δημοσκόπηση. Ο άλλος λόγος είναι το γεγονός ότι οι απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα ήταν αυθόρμητες. Δεν ρωτήθηκαν δηλαδή για μια σειρά από κόμματα και επέλεξαν αυτό του Δημήτρη Νατσιού αλλά από μόνοι τους επέλεξαν την «Νίκη». Με λίγα λόγια μιλάμε για συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους που έχουν λάβει την απόφασή τους για την κάλπη της 21ης Μαϊου.

Αντιευρωπαϊκή ρητορική και επίθεση στα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου»

Ψάχνοντας παλαιότερες δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Νατσιού διαπιστώνουμε ότι η ρητορική του έχει αρκετά κοινά σημεία με εκείνα της Χρυσής Αυγής, ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του αποκαλεί τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου «ολετήρες». Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με τον Ροϊδη: «Κόμμα: Ὁμάς ἀνθρώπων, εἰδότων ν’ ἀναγιγνώσκωσι καί ν’ ἀρθογραφῶσιν ἐχόντων χείρας καί πόδας ὑγιεῖς, ἀλλά μισούντων πᾶσαν ἐργασίαν, οἲτινες ἑνούμενοι ὑπό ἓναν οἰονδήποτε ἀρχηγόν, ζητοῦσι νἀ ἀναβιβάσωσιν αύτόν διά παντός μέσου εἰς τήν ἒδραν πρωθυπουργοῦ, ἲνα παρέχη αὐτοῖς τά μέσα νά ζῶσι χωρίς να σκάπτωσι». Κουρελούδες και άντρα διαφθοράς. Η κομματοκρατία κατέστρεψε την Ελλάδα. Καμιά συνεργασία με τους ολετήρες της πατρίδας».

Ακόμα, αν και δεν το αναφέρει ξεκάθαρα, αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ως μία θετική επιλογή. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση: «Πιστεύετε ότι είδαμε βοήθεια έναντι των εχθρών μας, αλληλεγγύη, προκοπή υλική ή πνευματική με το να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ;», ο ίδιος απάντησε ότι: «Ουδεμία βοήθεια, αλληλεγγύη, και προκοπή υλική είδαμε. Όσον αφορά στον πολιτισμό και τις διαχρονικές αξίες του Γένους μας (Ορθοδοξία, Φιλοσοφία, Δημοκρατία) αυτές υποβαθμίζονται με τη συμμετοχή μας στην ΕΕ».

Πώς όμως περιγράφει ο ίδιος ο Δημήτρης Νατσιός το κόμμα του; «Η ”ΝΙΚΗ” δημιουργήθηκε από τον Λαό, με τον Λαό, για τον Λαό», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «ακριβώς για να δώσει οριστική πολιτική λύση για την Πατρίδα μας, καταργώντας την ανήθικη και τυραννική δεξιά και αριστερή κομματοκρατία. Η ‘‘ΝΙΚΗ” διαρκώς μεγαλώνει, χωρίς να μοιάζει με οτιδήποτε έχει υπάρξει έως σήμερα. Συστρατεύει όλον τον καλοπροαίρετο Ελληνικό Λαό, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, τα επαγγέλματα και τις ηλικίες: όλους όσοι έχουν αγάπη στην παρακαταθήκη των προγόνων μας, εντιμότητα και ακεραιότητα, καθώς και πνεύμα συνεργασίας. Σημαντική εξαίρεση: στη ΝΙΚΗ δεν χωρούν όσοι έχουν συμμετάσχει σε Κοινοβούλιο ή Κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου».

Ποιο είναι όμως το κόμμα Νίκη και ποιες ιδέες πρεσβεύει ο αρχηγός του;

Όπως μπορεί να διαβάσει κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα του κόμματος, ύστερα από την εξασφάλιση της έγκρισης από τον Άρειο Πάγο, η «ΝΙΚΗ» θα έχει πλήρη πανελλαδική εκπροσώπηση σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. «Διακόσιοι εξήντα (260) υποψήφιοι βουλευτές της ΝΙΚΗΣ διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού Λαού», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, φροντίζει να δώσει το στίγμα της, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αποκλείοντας ταυτόχρονα από τις τάξεις της πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Η «ΝΙΚΗ», σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της: «Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμηοσύνης, χωρίς «δεξιές» κι «αριστερές» παρωπίδες ή γενικόλογους «πατριωτισμούς» αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

«Αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η κατάργηση της κομματοκρατίας που δυναστεύει τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες. Η ΝΙΚΗ αποκλείει, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα ψηφίζοντας εθνοκτόνους νόμους, σιωπώντας απέναντι σε εθνοκτόνες πολιτικές ή καπηλευόμενα τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού».

Το «βιογραφικό» του Δημήτρη Νατσιού

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που βρίσκεται «πίσω» από όλα αυτά; Ο Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος ίδρυσε την «ΝΙΚΗ» το 2019, στη Θεσσαλονίκη, είναι Δάσκαλος και Θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο καθώς και αρθρογραφία του.

Ανατρέχοντας κάποιος στα άρθρα του, διαπιστώνει ότι η θεματολογία τους κινείται μεταξύ του Κυπριακού, τον αντιευρωπαϊσμό, και τις επιθέσεις στα ΜΜΕ, ενώ ξεχωρίζουν συνθήματα όμως «αυτοί με τον Κουφοντίνα, εμείς με την Μπουμπουλίνα» και… ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως αυτή για δημιουργία «φροντιστηρίων Ελληνισμού».

Και η αναφορά στους μασόνους

Η «ΝΙΚΗ» είναι ένα κόμμα πιστό, όπως αναφέρουν τα ίδια τα στελέχη της, στην ελληνορθόδοξη παράδοση. Σε περίπτωση λοιπόν που είστε μασόνος και για κάποιον λόγο θα θέλατε να γίνετε μέλος της, αυτό δε θα ήταν εφικτό καθώς: «δεν γίνονται επίσης αποδεκτά ως μέλη πρόσωπα, τα οποία δεν αποδέχονται την Ελληνορθόδοξη Παράδοση ή ασπάζονται ιδέες ή πρακτικές αντίθετες με αυτήν. Ο τεκτονισμός διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στην αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης και κατά συνέπεια και στην απόρριψη της Εκκλησίας ως Μητέρας και Τροφού του ελληνικού έθνους».

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε κι εσείς να διαπιστώσετε τις θέσεις του κόμματος:

Αν τελικά η «ΝΙΚΗ» θα εξαφανιστεί τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε ή τελικά θα καταφέρει να αποκτήσει σταθερή παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κάτι που θα το απαντήσει μόνο ο χρόνος και οι πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, η κάλπη της 21ης Μαϊου θα αποτελέσει ένα πρώτο γερό crash test για το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα