Κ. Φραγκογιάννης: Βιώνουμε μια πολλά υποσχόμενη περίοδο οικονομικής ανάπτυξης

12:33 1/11/2022 - Πηγή: Emea.gr

Για την αντίσταση της Ελλάδας στην ενεργειακή κρίση, τις καλές επιδόσεις της στην οικονομία, τα βήματα για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεών Ελλάδας- Πορτογαλίας αλλά και τις κόκκινες γραμμές μας στην ένταση που δημιουργεί η Τουρκία μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Λισαβόνα, στις 20-22 Οκτωβρίου, στην έγκριτη πορτογαλική εφημερίδα Diário de Notícias. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε τώρα στην έντυπη και ηλεκτρονική

της έκδοση.

«Ευτυχώς, η ελληνική οικονομία έχει παρουσιάσει αρκετά καλά αποτελέσματα, παρά την πανδημία και παρά την κρίση λόγω της Ουκρανίας» τονίζει ο κ. Φραγκογιάννης επισημαίνοντας τους λόγους που συμβαίνει αυτό: «Ο πρώτος είναι ότι η Ελλάδα είναι πιο ανθεκτική σε σχέση με την ενεργειακή κρίση, καθώς δεν έχει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι, στο ρωσικό» επισημαίνει εξηγώντας ότι «έχουμε αζερικό αέριο που έρχεται στην Ελλάδα από το Αζερμπαϊτζάν μέσω αγωγού, έχουμε μια μονάδα αποθήκευσης αερίου της οποίας η χωρητικότητα διπλασιάσθηκε τους τελευταίους μήνες και ως αποτέλεσμα μπορούμε να αγοράζουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο από την Αλγερία, το Κατάρ, τη Νιγηρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αίγυπτο. Επιπλέον, κατασκευάσαμε μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης στην Ελλάδα. Έτσι, έχουμε πολλές επιλογές πέρα ​​από την κανονική ρωσική προμήθεια».

«Ο δεύτερος λόγος» προσθέτει «είναι ότι υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα. Το τελευταίο τρίμηνο, η ανάπτυξη ήταν 7,7%, από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη. Ο τρίτος είναι ότι έχουμε μια πολιτικά σταθερή κυβέρνηση με αυτήν την οικονομική ανάπτυξη που ανέφερα, έχουμε κοινωνική συνοχή με την έννοια ότι (η κυβέρνηση) καλωσορίζει τους ξένους επενδυτές, έχουμε μια σειρά κινήτρων που παρέχουν ό,τι χρειάζεται και, συγχρόνως, η κυβέρνηση είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Ως αποτέλεσμα, έχουμε γιγαντιαία αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα και του επιπέδου των εξαγωγών, καθώς και της διεθνοποίησης της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που αυξήθηκε κατά 37% μέσα σε ένα χρόνο».

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα