Ισχυρή συμμαχία Ελλάδας – Αιγύπτου – Ισραήλ κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού

Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η ισχυρή στρατιωτικά και γεωπολιτικά Αίγυπτος, από την αλαζονική και αναθεωρητική στάση του καθεστώτος Ερντογάν. 

Αυτό καταδείχθηκε στο έπακρον και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο την Κυριακή. 

Οι κύριοι Δένδιας και Σούκρι σε δηλώσεις τους μετά την συνάντηση που είχαν, καταδίκασαν τις κινήσεις της Άγκυρας στην Λιβύη,

τονίζοντας ότι είναι άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό σύμφωνο. 

Ενδεικτικό του καλού κλίματος, αλλά και του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, αποτελεί το γεγονός πως οι δύο υπουργοί εξωτερικών συνομίλησαν για πάνω από μια ώρα. 

Διπλωματικές πηγές υπογράμμισαν στο GON NEWS, ότι η Αίγυπτος διαμηνύει προς το Λευκό Παλάτι πως δεν θα επιτρέψει καμία παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τονίζοντας πως θα «παρέμβει δυναμικά στην περίπτωση που παραβιαστεί από τον οποιοδήποτε η ΑΟΖ της και η συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιας ζώνης με την Ελλάδα». 

Το γεγονός αυτό έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα το καθεστώς Ερντογάν, καθώς, όπως επισημαίνουν με έμφαση αμυντικοί αναλυτές, η Τουρκία δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση επιδείνωση των σχέσεων της με την πανίσχυρη στρατιωτικά και γεωπολιτικά Αίγυπτο.  

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα