Ηλεκτρικά-υβριδικά αυτοκίνητα: Πώς μπορούν οι κάτοχοί τους να παρκάρουν δωρεάν και ελεύθερα!

13:03 21/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη, για την κατανάλωση καυσίμου, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τη μείωση της ηχορύπανσης, τα οποία θα «απολαύσει» ένας κάτοχος ηλεκτρικού-υβριδικού αυτοκινήτου, υπάρχει και ένα με… τεράστια πρακτική εφαρμογή στην κυκλοφοριακή «κόλαση» (κυρίως) του κέντρου της Αθήνας.

Κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν οι πάντες είναι ότι όποιος διαθέτει ηλεκτρικό-υβριδικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, έχει το δικαίωμα δωρεάν και ελεύθερης στάθμευσης σε όλους

τους δήμους της επικράτειας στους οποίους λειτουργεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση του ειδικού σήματος έχουν οι κάτοχοι είτε αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, είτε ηλεκτρικών υβριδικών οχημάτων εξωτερικής φόρτισης με εκπομπές ρύπων έως 50 γρ. CO2/χλμ.

Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς με πρόσφατη «ανανέωση» του προ τριετίας νόμου 4710/2020 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της κοινής υπουργικής απόφαση του τότε υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και των τότε υφυπουργών Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου και Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΦΕΚ Β 5570/17-12-2020), η απαλλαγή των ηλεκτρικών οχημάτων από την υποχρέωση καταβολής τέλους στάθμευσης, εντός των διοικητικών ορίων των δήμων, όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης με πληρωμή, έχει παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025!

Πώς εκδίδεται το ειδικό σήμα:
Για να παρκάρει ο οδηγός ενός ηλεκτρικού-υβριδικού μοντέλου στον οποιοδήποτε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης εντελώς δωρεάν, πρέπει να φέρει σε εμφανές μέρος -ιδανικά στο ταμπλό του οχήματός του- το ειδικό σήμα που εκδίδεται εύκολα και γρήγορα μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Θα πρέπει λοιπόν να εισέλθει στην πλατφόρμα και να κάνει κλικ στην επιλογή «Ξεκινήστε εδώ»

Για την έκδοση του ειδικού σήματος θα χρειαστείτε:
• Τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας
• Τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος

Για τον έλεγχο εγκυρότητας θα χρειαστείτε:
• είτε τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης της προσωρινής άδειας
• είτε τον κωδικό επιβεβαίωσης
• είτε το QR code

Keywords
Αναζητήσεις
ilektrika-yvridika-aftokinita-pos-boroun-oi-katochoi-tous-na-parkaroun-dorean-kai-elefthera-pantou.htm
Τυχαία Θέματα