«Η ψηφιακή παρουσία είναι το παν για προϊόντα στη λιανική» το μήνυμα Κορκίδη

17:37 30/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση της Global Food World και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΕΒΕΠ, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί

στις νέες τεχνολογίες για να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία γεωργικής ανάπτυξης, φροντίζοντας για τις μικρές και τις μικρομεσαίες ελληνικές εταιρίες.

«Σήμερα η ψηφιακή παρουσία ενός προϊόντος είναι το παν στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας στη λιανική αγορά τροφίμων. Επίσης, δεν έχουμε δικαίωμα να αγνοήσουμε, αλλά αντιθέτως να στραφούμε στις νέες τεχνολογίες, ώστε να μην πάει χαμένη ούτε σπιθαμή γεωργικής γης γιατί εκτιμώ ότι η χώρα μας δεν έχει δώσει τη δέουσα προσοχή και βαρύτητα σε ένα τομέα που είναι πολλά υποσχόμενος.

Χωρίς βεβαίως να ξεχάσουμε την παραδοσιακή εικόνα του Έλληνα γεωργού, οφείλουμε να οραματιστούμε τον σύγχρονο επιστήμονα αγρότη. Στο πλαίσιο μάλιστα της άσκησης μιας νέας πολιτικής πρέπει να προτάξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων μας, με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές μικρών και μικρομεσαίων ελληνικών εταιρειών, χωρίς να φοβόμαστε να δοκιμαστούμε σε νέες και δύσκολες αγορές».

«Βασικό πρόβλημα η μείωση του αγροτικού εισοδήματος»

Ο Β. Κορκίδης στάθηκε στο ότι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα η μείωση του αγροτικού εισοδήματος που προήλθε από τις καταστροφικές πλημμύρες του φθινοπώρου του 2023, ενώ επισήμανε πως είναι αναγκαία η σημαντική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε νέες τεχνολογίες.

«Επί του παρόντος, πάντως το βασικό πρόβλημα είναι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, λόγω της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι θεομηνίες και σίγουρα την αύξηση του κόστους, σχεδόν όλων όσων απαιτεί η αγροτική παραγωγή.

Τέλος, το κομβικό σημείο του πραγματικού προβλήματος των αγροτών, που μάλιστα έχει αλληλέγγυους και τους καταναλωτές, βρίσκεται στις λανθασμένες ευρωπαϊκές κεντρικές αποφάσεις για αδικαιολόγητες περικοπές στις επιδοτήσεις και τις υπερβολές στα οικολογικά πρότυπα που περιλαμβάνονται στη νέα Κοινή Αγροτική Παραγωγή της ΕΕ. Η μετεξέλιξη του αγροδιατροφικού τομέα απαιτεί γενναία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε νέες τεχνολογίες».

Keywords
Αναζητήσεις
i-psifiaki-parousia-einai-to-pan-gia-proionta-sti-lianiki-to-minyma-korkidi.htm
Τυχαία Θέματα