Η νέα μόδα που «λανσάρει»… ο Τσίπρας, η Πόπη και τα άλλα κόμματα

Είχε δεν είχε ο πρόεδρος Τσίπρας «τάραξε» ακόμη περισσότερο, τα ήδη κυματώδη νερά, της Κουμουνδούρου.

Η απόφασή του να ορίσει εκπρόσωπο Τύπου την Πόπη Τσαπανίδου έφερε στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προκάλεσε και αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός και εκτός κόμματος.

Καταρχήν, αυτό που λένε στην πολιτική «πιάτσα», μεταξύ σοβαρού και αστείου, είναι ότι ο Αλέξης «λανσάρει» μια νέα

μόδα στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων ή για να το πούμε καλύτερα, αυτό που λέγεται είναι ότι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει στο προσκήνιο μια παλαιά «μόδα».

Ποια είναι αυτή;

Πως και πάλι, επιλέγονται ως εκπρόσωποι κομμάτων, λίγο πριν από τις εκλογές, δημοσιογράφοι και όχι κομματικά πρόσωπα. Και μάλιστα επιλέγονται γνωστοί στο κοινό δημοσιογράφοι, προκειμένου να «τραβήξουν» την προσοχή των πολιτών.

Θυμόμαστε – τουλάχιστον οι λίγο παλαιότεροι – ότι σε όλα τα κομματικά επιτελεία, πριν από 10-15 χρόνια, υπεύθυνοι των γραφείων Τύπου ήταν δημοσιογράφοι.

Αυτό στην πορεία άλλαξε και οι πολιτικοί αρχηγοί επέλεγαν κομματικά στελέχη, που δεν είχαν καμία σχέση με την δημοσιογραφία, για αυτές τις καίριες θέσεις. Μοναδικό κριτήριο ήταν να είναι άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου και κομματικοί από τα «γεννοφάσκια» τους.

Ο Τσίπρας, αλλάζει τα δεδομένα και επαναφέρει μια γνωστή δημοσιογράφο για εκπρόσωπο του κόμματος.

Όπως μαθαίνει το emea.gr και η στήλη Provocateur, η κίνηση του Αλέξη δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους προέδρους των άλλων κομμάτων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανάλογες κινήσεις και από άλλα κόμματα.

Ήδη στην ΝΔ ακούγονται κάποια ονόματα γνωστών δημοσιογράφων για την θέση του εκπροσώπου Τύπου.

Εξάλλου, ο Γιάννης Οικονόμου, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Φθιώτιδα και εκ των πραγμάτων θα αποχωρήσει από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Επομένως, αναζητείται ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής για να αναπληρώσει την θέση του εκπροσώπου…

Keywords
Τυχαία Θέματα