Η κυβέρνηση προαναγγέλλει «μόνιμες παρεμβάσεις» για την ακρίβεια

14:20 23/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε ότι το θέμα της ακρίβειας δεν μπορεί να λυθεί ως δια μαγείας και για τον λόγο αυτό προανήγγειλε μόνιμες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών. Υποστήριξε ότι κατά μέσο όρο από το 2019 οι αυξήσεις στο μέσο μισθό είναι πάνω από τα ποσοστά του πληθωρισμού, ενώ επανέλαβε πως οι αυστηροί έλεγχοι στην αγορά θα εξακολουθήσουν.

Ο Π. Μαρινάκης στάθηκε

στα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας, κάποια εκ των οποίων ξεκινούν από 1η Μαρτίου και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τρεις τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ακρίβειας που πλήττει τα τελευταία χρόνια τους πολίτες.

«Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται –όχι ως δια μαγείας– με τρεις τρόπους. Ο πρώτος είναι, με έκτακτα μέτρα. Τα έκτακτα μέτρα -κάποια εκ των οποίων εφαρμόζονται από την 1η Μαρτίου- για να μειωθούν οι συνέπειες, όπως είναι όλο αυτό το οποίο κάνουμε για το βρεφικό γάλα, για να πέσουν οι τιμές καταλόγου, θα τα δούμε στην πράξη.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις. Ναι, σωρευτικά ο πληθωρισμός είναι 14% από το 2019 μέχρι και σήμερα, αλλά οι αυξήσεις στον μέσο μισθό είναι παραπάνω, είναι 15%. ‘Αρα, ουσιαστικά μειώνουμε τις συνέπειες. Και ο τρίτος τρόπος, είναι οι έλεγχοι. Και οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει στην πραγματικότητα την τελευταία τετραετία στη χώρα μας και εντείνονται. Έχουν αποτέλεσμα. Όλα αυτά μαζί κρατάνε όρθια την οικονομία και τους πολίτες και το κυριότερο έχουν ένα μόνιμο χαρακτήρα τα περισσότερα εξ αυτών και μένουν όταν οι κρίσεις θα φύγουν».

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-proanangellei-monimes-paremvaseis-gia-tin-akriveia.htm
Τυχαία Θέματα