Η επιχειρηματικότητα στο «απόσπασμα»!

08:01 9/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Κορυφαία στελέχη (αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο για τον κ. Πολάκη και την κα Τζάκρη) του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας προφανώς την κάλυψη του κόμματος, έχουν βάλει το τελευταίο διάστημα στο «απόσπασμα» όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους επιχειρηματίες της χώρας!

Του Αλέξη Κηλίδη

Προφανώς, στόχος αυτής της λυσσαλέας επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του είναι να «αλιεύσουν»όσες περισσότερες ψήφους μπορούν από τους πολίτες που «βλέπουν» με εχθρική διάθεση

ότι συνδέεται με τον όρο επιχειρηματικότητα! Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, αδιαφορούν πλήρως για τα δεδομένα στο πεδίο της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας μιλώντας τις περισσότερες φορές με θηριώδη ψεύδη, αδιαφορώντας τελείως για τις συνέπειες των λόγων του!

Ο Αλέξης Τσίπρας ως Δον Κιχώτης

Ο κ. Τσίπρας, ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με τον Αλόνσο Κιχάδα, τον γνωστό Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες ο οποίος πίστεψε ότι ο ίδιος ήταν ιππότης μαγεμένος από τις ιστορίες που είχε διαβάσει για τον ιπποτισμό! Δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να διεκδικεί το «ρόλο» του Σάντσο Πάντσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αξίζει να αναφέρουμε πως ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για ακύρωση της σύμβασης του Ελληνικού, αγνοώντας προφανώς την βαρύτητα όσων λέει.

Ταυτόχρονα ο κ. Βαρουφάκης, με τον οποίο το «φλερτ» είναι κάτι παραπάνω από έντονο, μιλά για άμεση επιστροφή στη δραχμή και για καταστροφή των τραπεζών! Θυμίζουμε πως ο κ. Βαρουφάκης ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για έξι μήνες και ευθύνεται για το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls.

Παράλληλα, άλλα στελέχη του, όπως η κα Τζάκρη κάνουν λόγο για πλαφόν στα κέρδη 15 μεγάλων εταιρειών (έως 5%) «φωτογραφίζοντας» εταιρείες ενέργειας και τράπεζες, ενώ ανέφερε πως στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Δραγασάκης από την δική του πλευρά μίλησε για αύξηση της φορολογίας στις γονικές παροχές και τα μερίσματα.

Και η ΔΕΗ στο «στόχαστρο»

Βέβαια ενδιαφέρον έχει και η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κρατικοποιήσει τη ΔΕΗ, όπως ανέφερε σχετικά ο αρχηγός του, ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα τονίζοντας πως κεντρικός άξονας του κυβερνητικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια είναι η πρόθεση για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του θα κάνει πράξη άμεσα και δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, καταρχάς «με την κρατικοποίηση της ΔΕΗ και την απαλλαγή της από τους αρίστους που την έχουν μετατρέψει σε εργαλείο κερδοσκοπίας».

Κυβέρνηση ηττημένων;

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικεί έμμεσα, καθώς σε καμία δημοσκόπηση (κρυφή ή φανερή) δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση, να κυβερνήσει την χώρα σε συνεργασία και με άλλες πολιτικές δυνάμεις! Διεκδικώντας ένα περίεργο και πρωτοφανές προηγμένο στα πολιτικά δεδομένα, όχι μόνο της Ελλάδος, να κυβερνήσει την χώρα με τις δυνάμεις που θα ηττηθούν, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κυβέρνησε τη χώρα για σχεδόν πέντε χρόνια έχοντας το «μπόνους» των 50 εδρών που του έδινε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος!

Αδιαφορούν για τα στοιχεία και την ανάπτυξη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που επεξεργάστηκε η Pricefox η ευρωπαϊκή οικονομία φαίνεται πως ανακάμπτει ύστερα από την ύφεση του 2020 και καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά μεγαλύτερους σε σύγκριση με τη προ-covid εποχή.

Η Ελλάδα μάλιστα κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 5,9%, τοποθετώντας τη χώρα μας, μεταξύ των κορυφαίων χωρών που εμφανίζουν θετική ανάπτυξη. Σημειώνεται πως η μέση ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσηςστο 3,5% με την Ιρλανδία να καταγράφει την υψηλότερη αύξηση, με ρυθμό ανάπτυξης 12%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως φαίνεται να αδιαφορεί για το γεγονός ότι η Ελλάδα φέτος διεκδικεί να καταγράψει ένα ιστορικό ρεκόρ στον τουρισμό, τόσο σε ότι αφορά στις αφίξεις, όσο και σε ότι αφορά στα έσοδα!

* Το άρθρο του Αλέξη Κηλίδη δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Business Voice #13

Keywords
Τυχαία Θέματα