Η Ελλάδα καλωσορίζει τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη ζώνη Σένγκεν

17:04 31/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στις 30 Δεκεμβρίου 2023, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε να άρει τους ελέγχους στα εσωτερικά εναέρια και θαλάσσια σύνορα με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και τα δύο κράτη μέλη να εφαρμόζουν πλήρως το κεκτημένο του Σένγκεν από τις 31 Μαρτίου 2024. Η μέρα αυτή ήρθε. 

(Η Αυστρία αντιτέθηκε στην πλήρη ένταξή τους-- και έτσι δεν περιλαμβάνονται ακόμη οι χερσαίες μετακινήσεις--λέγοντας ότι η Ρουμανία και η Βουλγαρία χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να εμποδίσουν την παράνομη μετανάστευση).

Η Ελλάδα

υποστήριζε πλήρως την προσπάθεια των δύο χωρών για κατάργηση των χερσαίων ελέγχων. Αλλωστε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τη Βουλγάρα ομόλογό του Μαρίγια Γκάμπριελ στη στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια και των δύο χωρών.

Σήμερα, λοιπόν, Κυριακή 31 Μαρτίου, η Ελλάδα καλωσόρισε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη ζώνη Σένγκεν και με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Greece welcomes Bulgaria and Romania to the Schengen zone!
Congratulations to both countries for their successful efforts which secured the lifting of internal air and sea border checks.
Their accession is an important milestone of European integration. pic.twitter.com/PkP6DDfbUd

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) March 31, 2024

«Η Ελλάδα καλωσορίζει τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη ζώνη Σένγκεν», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter).

«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες για τις επιτυχείς προσπάθειές τους που εξασφάλισαν την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά εναέρια και θαλάσσια σύνορα. Η ένταξή τους αποτελεί σημαντικό ορόσημο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», προσθέτει.

Ο χώρος Σένγκεν αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις των κρατών που ανήκουν σε αυτόν. Αποτελεί εκ σχεδιασμού το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ενιαίας αγοράς στο σύνολό της.

Keywords
Αναζητήσεις
i-ellada-kalosorizei-ti-voulgaria-kai-ti-roumania-sti-zoni-sengken.htm
Τυχαία Θέματα