Η Swisscom κοντά σε συμφωνία 8 δισ. δολαρίων με τη Vodafone Italia

18:28 28/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο όμιλος Vodafone επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Swisscom για την πώληση των δραστηριοτήτων του στην Ιταλία και ότι έχει προσυμφωνηθεί το deal ύψους 8 δισ. ευρώ (8,66 δισ. δολαρίων) σε βάση χρέους και χωρίς μετρητά.

Η συμφωνία συγχώνευσης της Vodafone Italia και της επιχείρησης Fastweb SpA

της Swisscom θα δημιουργήσει μια πιο αποτελεσματική, συνδυασμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών ινών, ανέφερε η Swisscom σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου οι μετοχές της Vodafone υποχώρησαν 3,5% , αφού η εταιρεία απέρριψε την πρόταση της γαλλικής Iliad για συγχώνευση των ιταλικών επιχειρήσεών της.

 Η εταιρεία είχε προσφέρει στη Vodafone 6,6 δισ. ευρώ (7,15 δισ. δολάρια) σε μετρητά και 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετοχικό δάνειο, ως μέρος μιας προτεινόμενης συγχώνευσης για τη δημιουργία μιας νέας οντότητας που είπε ότι θα ήταν ο «πιο καινοτόμος ανταγωνιστής τηλεπικοινωνιών για την Ιταλία».

Η Iliad θα είχε λάβει 400 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επίσης 2 δισεκατομμύρια ευρώ από μετοχικό δάνειο. Η Iliad είχε ανακοινώσει ότι είναι πεπεισμένη πως η προσφορά ήταν ο «καλύτερος δυνατός επιχειρηματικός συνδυασμός προς όφελος μιας ταλαιπωρημένης ιταλικής αγοράς και βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών».

Keywords
Αναζητήσεις
i-swisscom-konta-se-symfonia-8-dis-dolarion-me-ti-vodafone-italia.htm
Τυχαία Θέματα