Η Motor Oil ζητά επαναπροσδιορισμό της οικονομίας για την ενεργειακή μετάβαση

17:39 12/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής του Ομίλου Motor Oil, στάθηκε στο ότι οι πολιτικοί έχουν έρθει πιο κοντά στο να αντιληφθούν τα όσα χρειάζονται για την ενεργειακή μετάβαση, που αποτελεί μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία.

«Βλέποντας τα πράγματα ως μία ενεργειακή εταιρεία, τα πρόσφατα γεγονότα δεν άλλαξαν τους στόχους μας. Αυτό που άλλαξε είναι ότι έφερε πιο κοντά τους πολιτικούς που αντιλήφθηκαν τι χρειάζεται για την ενεργειακή μετάβαση.

Η ενεργειακή μετάβαση είναι σαν να αλλάζουμε μηχανή αεροπλάνου στη μέση της πτήσης. Πρέπει να συνεχίσει να μας βοηθάει να πετάμε αλλά την ίδια ώρα πρέπει να την αντικαταστήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Τριανταφύλλου στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και πρόσθεσε πως προκειμένου να υλοποιηθεί η μετάβαση αυτή πρέπει να καταστεί σαφές το κόστος, ο χρόνος και η κλίμακα των παρεμβάσεων που απαιτούνται.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις οικονομίες μας προκειμένου να καταστούμε επιτυχείς στην προσπάθεια αυτή ενώ σημείωσε την ανάγκη ισχυρών αλυσίδων προμηθειών. Παράλληλα, αναφερόμενος στις κινήσεις της Motor Oil  για την ενεργειακή μετάβαση, δήλωσε πως η εταιρία έχει επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή με γνώμονα την ανθεκτικότητα και την συνεισφορά στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. 

Ο Γ. Τριανταφύλλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πυρηνική ενέργεια 4ης γενιάς ως μέσο αλλαγής που μπορεί στο μέλλον να προσφέρει φθηνή ηλεκτρική ενέργεια όπως και στην κυκλική οικονομία και ειδικότερα στην επεξεργασία και αξιοποίηση των αποβλήτων για την παραγωγή φθηνότερης ενέργειας.

Keywords
Αναζητήσεις
i-motor-oil-zita-epanaprosdiorismo-tis-oikonomias-gia-tin-energeiaki-metavasi.htm
Τυχαία Θέματα