Η Fed «κόβει τον βήχα» στις σκέψεις για μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ

19:30 5/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μερικές ώρες αφού ανακοινώθηκε ότι τον Μάρτιο οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 303.000, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας (Fed), Λόρι Λόγκαν, τόνισε πως η κατάσταση που επικρατεί δεν επιτρέπει «ανοίγματα», όπως είναι η μείωση των επιτοκίων, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο. Επισήμανε πως δεν μπορεί να γίνει αυτό το βήμα αν δεν αρχίσει να μειώνεται ο πληθωρισμός.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters,

η Λόγκαν ξεκαθάρισε πως «είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τη μείωση των επιτοκίων», καθώς  «θα πρέπει να δω να επιλύεται περισσότερο η αβεβαιότητα σχετικά με το σε ποια οικονομική πορεία βρισκόμαστε. Και, όπως πάντα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα πρέπει να παραμείνει έτοιμη να αντιδράσει κατάλληλα εάν ο πληθωρισμός σταματήσει να υποχωρεί».

Η Λόγκαν στήριξε τις σκέψεις στην άνοδο του πληθωρισμού, λέγοντας πως δεν προβλέπεται να πέσει άμεσα στο 2%. «Ανησυχώ όλο και περισσότερο για τον ανοδικό κίνδυνο στις προοπτικές του πληθωρισμού. Ο βασικός κίνδυνος δεν είναι ότι ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί, αν και οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής πρέπει πάντα να παραμένουν σε επιφυλακή για αυτό,  αλλά μάλλον ότι ο πληθωρισμός θα καθυστερήσει και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη πορεία σε όλη τη διαδρομή της επιστροφής στο 2% με έγκαιρο ρυθμό».

Keywords
Αναζητήσεις
i-fed-kovei-ton-vicha-stis-skepseis-gia-meiosi-epitokion-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα