Γιατί «σάρωσε» ο Μητσοτάκης: Οι πολίτες επιζητούν ρεαλισμό, σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη

06:31 23/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η τεραστίων διαστάσεων νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και η «συντριπτική» ήττα του Αλέξη Τσίπρα, δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος για την Ελλάδα.

Αποτελεί γεγονός πως πρόκειται για μια καθαρά προσωπική νίκη του Χανιώτη πολιτικού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οδήγησε το «γαλάζιο» καράβι σε ήρεμα νερά, αφού πρώτα, ως πολύ καλός καπετάνιος, πέρασε από φουρτούνες και τρικυμίες, χωρίς να υποστεί σημαντική φθορά.

Μπορούμε όλοι μας να φανταστούμε,

ποια θα ήταν η ανάπτυξη της χώρας μας, αν δεν αντιμετωπίζαμε επί σειρά ετών την επιθετικότητα της Τουρκίας, την πανδημία που έπληξε με σφοδρότητα και την Ελλάδα, αλλά και την ενεργειακή κρίση, που προκλήθηκε από την επίθεση της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία.

Παρά όμως, τις μεγάλες δυσκολίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια και να εμφυσήσει στους πολίτες ένα αίσθημα ασφάλειας.

Μέσα σε συνθήκες πολέμου, λόγω της πανδημίας, η οικονομία της Ελλάδας άντεξε, τα μέτρα που ελήφθησαν, παρά τα όποια λάθη, κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση και τελικά η Ελλάδα βγήκε από το τούνελ ενισχυμένη και δυνατή.

Και το σημαντικό ήταν, πως όχι μόνο δεν υπέστη η Ελλάδα σημαντικές απώλειες από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, αλλά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με «χειρουργικές» κινήσεις, αύξησε μισθούς και συντάξεις (μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις), ενίσχυσε τους συμπολίτες μας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μείωσε φόρους.

Επίσης, ενίσχυσε την επιχειρηματικότητα, έφερε στην Ελλάδα επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων, μειώνοντας σημαντικά την ανεργία.

Μάλιστα, μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, διεθνείς οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα, το πολύ μέχρι το φθινόπωρο, θα ενταχθεί στην Επενδυτική Βαθμίδα, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ενδεικτικό του θετικού οικονομικού κλίματος που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, είναι πως σταδιακά επιστρέφουν στη χώρα, νέες και νέοι που είχαν φύγει τα προηγούμενα χρόνια στο εξωτερικό, με μόρφωση και κατάρτιση, για να εργαστούν σε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Τα παραπάνω, είναι μερικά από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, την τετραετία που πέρασε.

Στην αντίπερα όχθη, στον ΣΥΡΙΖΑ, επικρατούσε ένα «θολό» τοπίο και το κόμμα κινούνταν πολιτικά, λες και βρισκόμασταν στο 2012, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες του παρελθόντος και δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε ζητήματα στα οποία έδειχναν μηδενικό ενδιαφέρον οι πολίτες, όπως οι υποκλοπές, δεν κατάφερε να δώσει όραμα στον κόσμο, που βγαίνει σταδιακά από μια 12χρονη μιζέρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες, δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν ούτε στα στοιχειώδη, με την κάθε εσωκομματική τάση να λέει δημόσια τα δικά της, μπερδεύοντας και προβληματίζοντας τους πολίτες.

Από τη μια πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για ασφάλεια και από την άλλη, κορυφαία στελέχη του κόμματός του, έλεγαν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα πως θα γκρεμίσουν τον φράκτη στον Έβρο.

Μάλιστα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν το λιμενικό και τους συνοριοφύλακες, για απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σε μετανάστες.

Αποκορύφωμα ήταν οι δηλώσεις της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που τόνισε ότι είναι «παράσημο» για αυτήν η φράση «οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια».

Από τη μια πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας τόνιζε ότι θα μειώσει τους φόρους και από την άλλη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και άλλα στελέχη, υπογράμμιζαν ότι θα φορολογήσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από τη μια πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για δημόσια πανεπιστήμια και από την άλλη, ασκούσε έντονη κριτική σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να «καθαρίσει» τους πανεπιστημιακούς χώρους από εγκληματικά στοιχεία, που δεν επέτρεπαν καν σε φοιτητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Και επικρατούσε αυτή η πολιτική στάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτεργάτη τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών έχει ταχθεί υπέρ της ασφάλειας και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Επίσης, ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η στάση του Αλέξη Τσίπρα και γενικά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο μείζον ζήτημα της ενίσχυσης της άμυνας της χώρας μας.

Μετά κόπων και βασάνων και μετά από έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπερψήφισαν την αγορά τριών φρεγατών και 18 Rafale.

Τα παραπάνω είναι μονάχα κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία που οδήγησαν τους πολίτες στο να γυρίσουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουν μια τεραστίων διαστάσεων νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πολίτες δεν θέλουν πολιτικές «ανοικτών» συνόρων και ιδεοληπτική αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων, όπως η φύλαξη στα πανεπιστήμια, το μεταναστευτικό, η πάταξη της εγκληματικής δράσεις των κουκουλοφόρων κτλ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με έργα, όπως η λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης, στις άναρθρες κραυγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πέτυχε μια ιστορική νίκη, που θα επισημαίνεται για δεκαετίες.

Από εδώ και πέρα όμως, επιβάλλεται να γίνει σωστή διαχείριση της μεγάλης αυτής νίκης και χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές και υπερβολές, η ΝΔ να συνεχίσει το έργο της για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου, για ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων και για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών της χώρας μας.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα