Γ. Οικονόμου: Ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι εγγυητές της αυτοδύναμης Ελλάδας

«Ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία είναι και θα είναι πάλι οι εγγυητές της αυτοδύναμης Ελλάδας και μετά τις επόμενης εκλογές», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου στην ομιλία του στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΝΟΔΕ της ΝΔ.

Ο

κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η ΝΔ, το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως φορέα έκφρασης της συντηρητικής και φιλελεύθερης παράταξης στην Ελλάδα, είναι το μακροβιότερο κόμμα εξουσίας στη νεοελληνική ιστορία και το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία και μια σειρά άλλων χωρών δείχνουν ότι οι μεγάλες πολιτικές μάχες και τα κορυφαία διακυβεύματα του 21ου αιώνα είναι ιδεολογικά και αξιακά. Ο δυτικός κόσμος μάχεται ανυποχώρητα το ρωσικό δεσποτισμό και τον αναθεωρητισμό, παρότι οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής μας είναι επίπονες. Ο αγώνας αυτός μπορεί να δικαιολογηθεί και να νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση μόνο σε ιδεολογική και αξιακή βάση», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως μόνο κόμματα με αρχές και αξίες μπορούν να ανταποκριθούν στη σύγχρονη πολιτική συγκυρία, διότι μόνο αυτά μπορούν να δικαιολογήσουν πειστικά στο λαό τις πολιτικές τους, να εμπνεύσουν τους πολίτες και να τους κάνουν να συμπαραταχθούν.

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα με ιστορικό και αξιακό βάθος, διατηρεί τον ηγετικό της ρόλο και τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξάνει την εκλογική και κοινωνική της απήχηση. Είναι ένα κόμμα που μεριμνά για το λαό με τη διασφάλιση της πατρίδας και του έθνους. Ταυτόχρονα, η προσήλωσή μας στα φιλελεύθερα ιδεώδη διασφαλίζει ότι η λαϊκότητα δεν θα εκπέσει στο επίπεδο του φτηνού λαϊκισμού και ότι το άτομο δεν θα ισοπεδωθεί από το σύνολο», συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα