Γ. Γεραπετρίτης: «Βαριά χυδαιότητα και σχέδιο σπίλωσης εις βάρος μου»

17:27 16/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Οι παρακολουθήσεις και όσα ειπώθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή -ιδίως κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη- από τον τ. διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέοντα, απασχόλησαν τη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά πρωτοσέλιδα, ειδικότερα δε, τις αναφορές ορισμένων εξ αυτών σε εκείνον, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε εισαγωγικώς: «Η απάντηση είναι μία και κατηγορηματική: ο Γεραπετρίτης δεν ήξερε και ο Κοντολέων δεν είπε τίποτε από αυτά».

Ενοχλημένος, όπως ανέφερε,

από τη «διπλή και βαριά χυδαιότητα εκ μέρους ορισμένων», επεξήγησε τους δύο λόγους αυτής: «Πρώτα από όλα έχουμε μια μυστική συνεδρίαση, από την οποίαν υποτίθεται πως δεν διαρρέουν πληροφορίες εκ των έσω. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν όσοι εξύφαναν σχέδιο σπίλωσης, δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποκάλυψη του τι ειπώθηκε». Και, δεύτερον, «εδώ ειπώθηκε το α και κατεγράφη για πολιτικούς λόγους το -α, για τέτοια περίπτωση χαλκείου μιλάμε».

Υπό τη διευκρίνιση δε, ότι από τη στιγμή που κατέστησαν δημόσια όλα -οι χυδαιότητες, όπως τις χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας- για λόγους δικής του αυτοπροστασίας απαντά: Ο Π. Κοντολέων ρωτήθηκε ρητώς αν ο Γ. Γεραπετρίτης γνωρίζει οτιδήποτε για τα  θέματα των επισυνδέσεων και «η απάντησή του ήταν ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτε και καθόλου. Ο κ. Κοντολέων είπε το αυτονόητο, ότι με τον κ. Γεραπετρίτη συζητήσαμε κάποιες φορές για θέματα νομοθετικής πρωτοβουλίας που αφορούσε την ΕΥΠ».

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα