Εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει «εμπροσθοβαρές» το επίδομα ανεργίας

14:47 25/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η υπουργός Εργασίας Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών σχετικά με το επίδομα ανεργίας. Τόνισε ότι το επίδομα θα μπορούσε να είναι εμπροσθοβαρές, δηλαδή όταν κάποιος μπαίνει στο ταμείο ανεργίας να λαμβάνει αυξημένο επίδομα σε σχέση με σήμερα, το οποίο θα μειώνεται σταδιακά.

«Το επίδομα

ανεργίας το λαμβάνεις ως «απάντηση» των εισφορών σου. Πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Δηλαδή να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για όλους, μην το ξεχνάμε αυτό, αλλά πάνω από αυτό να υπάρχει μια αναλογικότητα σε σχέση με το πόσο έχεις δουλέψει. Γιατί το επίδομα ανεργίας το έχει πληρώσει ως εργαζόμενος. Αυτό που εξετάζουμε επίσης είναι το επίδομα ανεργίας να είναι και εμπροσθοβαρές. Έτσι ώστε όταν βγαίνεις από την αγορά εργασίας χάνοντας τη δουλειά σου αρχικά να έχεις υψηλότερο επίδομα και σιγά-σιγά να βαίνει μειούμενο έτσι ώστε να υπάρχουν και κίνητρα για να ξαναμπείς στην αγορά εργασίας».

Ερωτηθείσα για για την ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας, η Δόμνα Μιχαηλίδου επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό να τους δοθούν κίνητρα, ενώ στάθηκε και στην επέκταση του επιδόματος γέννησης.

«Η γυναίκα, η οικογένεια είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Πρέπει να δούμε τι παραπάνω κίνητρα θα δώσουμε στις γυναίκες για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Τώρα αυτό που μελετούμε είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε μια γυναίκα που ήταν εκτός εργασίας και θέλει να μπει σε αυτή.

Ενισχύουμε διαρκώς την ελληνική οικογένεια. Με το νέο επίδομα γέννησης και με το επίδομα μητρότητας, το οποίο επεκτείνουμε και στις αυτοαπασχολούμενες και στις γυναίκες αγρότισσες, συνδυαστικά και με τα δύο μια γυναίκα θα λαμβάνει για 9 μήνες 1.000 ευρώ τον μήνα. Είναι πολύ σημαντικό το Κράτος να είναι εκεί, δίπλα στη μητέρα. Να στηρίζει τη μάνα που μεγαλώνει το παιδί της και να της παρέχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα».

Keywords
Αναζητήσεις
exetazetai-to-endechomeno-na-ginei-ebrosthovares-to-epidoma-anergias.htm
Τυχαία Θέματα