Ελλάδα – Γαλλία σε κοινή γραμμή για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

17:18 27/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η ελληνική και η γαλλική κυβέρνηση υιοθετούν κοινή γραμμή για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, η οποία έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στις τάξεις των αγροτών ολόκληρης της Ευρώπης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στάθηκε στους περιορισμούς που επιβάλλει η αναγκαία κατά τα άλλα πράσινη μετάβαση, καθώς προσθέτουν σειρά επιβαρύνσεων στον ήδη βεβαρυμμένο, από την κλιματική και ενεργειακή κρίση, πρωτογενή τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Γάλλο υπουργό Γεωργίας, Μαρκ Φεσνό, ο Λ. Αυγενάκης έθεσε στο τραπέζι τα επόμενα βήματα

που πρέπει να γίνουν για οδηγήσουν στην αναθεώρηση της ΚΑΠ τόσο σε τεχνικό όσο και σε δομικό επίπεδο, ενώ συζητήθηκε και ο συντονισμός των κινήσεων Ελλάδας και Γαλλίας προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι διαθέσιμη για συνεργασία και ενεργό διάλογο σε όλα τα επίπεδα τόσο με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ, όσο και με παγκόσμια όργανα. Στάθηκε στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα με τις τεράστιες πυρκαγιές στη Ρόδο και στον Έβρο αλλά και με τη θεομηνία στη Θεσσαλία, προσθέτοντας πως σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Η υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη. Χιλιάδες οργισμένοι αγρότες κατέκλυσαν χτες τους δρόμους των Βρυξελλών αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών τον τελευταίο καιρό, αντιδρώντας στους περιορισμούς που επιβάλλει η αναγκαία κατά τα άλλα πράσινη μετάβαση καθώς προσθέτουν σειρά επιβαρύνσεων στον ήδη βεβαρυμένο, από την κλιματική και ενεργειακή κρίση, πρωτογενή τομέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφανθεί ότι η αλλαγή στο κλίμα έχει προκαλέσει την επανεμφάνιση και την εξάπλωση ασθενειών που αυξάνουν τις προκλήσεις για την υγεία των ζώων, ιδιαίτερα για τις ασθένειες που μεταδίδονται από διαβιβαστές».

Keywords
Αναζητήσεις
ellada--gallia-se-koini-grammi-gia-tin-anatheorisi-tis-kap.htm
Τυχαία Θέματα