Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Φυλή, πέρασαν τους πρόποδες της Πάρνηθας οι φλόγες

18:33 22/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά στην Φυλή. Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

Λίγο πριν τις 16:00 το πύρινο μέτωπο μεγάλωσε, ενώ νέο μήνυμα έστειλε το 112 για εκκένωση των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά προς την Πάρνηθα. Λίγη ώρα πριν είχε δοθεί μήνυμα εκκένωσης και του οικισμού Πανόραμα.


Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται στην περιοχή της Χασιάς ενώ κινδυνεύουν και οι γνωστές ταβέρνες στους πρόποδες της Πάρνηθας. Στη Φυλή καίγονται σπίτια και καταστήματα, ενώ οι αρχές βοηθούν στην εκκένωση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για ενημέρωση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τους εθελοντές δίνουν μια μάλλον χαμένη μάχη για να μην περάσει η φωτιά προς την Πάρνηθα, ενώ οι απεγνωσμένοι κάτοικοι της Φυλής προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους με κάθε τρόπο.

Διακοπή της κυκλοφορίας/Αποκατάσταση κυκλοφορίας

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Διονυσίου, στο ύψος του στρατοπέδου «Καποτά», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Ντάρδιζας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και ΘρασυβούλουΑπό την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. ΚυπριανούΑπό την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

Αντίθετα, διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

Στην λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά ΚανάλαΑπό την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και ΘρασυβούλουΑπό την πλατεία ΦυλήςΑπό την Toyota (λόφος Κύριλλου)Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

 

Keywords
Αναζητήσεις
ektos-elegchou-i-fotia-stin-fyli-perasan-tous-propodes-tis-parnithas-oi-floges.htm
Τυχαία Θέματα