Αποκάλυψη EMEA.GR: Αλλάζει ο νόμος για την παράνομη συνδρομητική – Έρχονται πρόστιμα στους χρήστες

Λίγες μέρες μετά την εξάρθρωση κυκλώματος το οποίο παρείχε παράνομες υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε χιλιάδες χρήστες, η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να πάρει τα μέτρα της και να δώσει τέλος σε παρόμοια φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα νέο, πιο αποτελεσματικό και ξεκάθαρο, πλαίσιο νόμου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η τιμωρία και όσων χρησιμοποιούν τις παράνομες υπηρεσίες και όχι μόνο εκείνων που τις παρέχουν.

Οι συζητήσεις, το συγκεκριμένο

χρονικό διάστημα, πραγματοποιούνται μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού, και οι εξελίξεις αναμένονται άμεσες.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σχολιάζοντας ερώτηση του Emea.gr: «Δεν εννοούμε να μπει φυλακή και ο χρήστης, όπως συμβαίνει με τα μέλη των κυκλωμάτων, σίγουρα όμως να πληρώσει κάποιο πρόστιμο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης, το οποίο και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι δίκαιο και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αναφορικά με ορισμένα «κενά» που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή και αφορούν στην απόδειξη ότι όντως κάποιος χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, έγινε γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να αποδειχθεί ηλεκτρονικά η «κατανάλωση» των υπηρεσιών, μέσω ip και ηλεκτρονικών «αποτυπωμάτων» και δεν θα απαιτείται η προσκόμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που πιθανά θα χρησιμοποιήθηκε.

Στη διάθεση των υπηρεσιών θα μπορούν να τεθούν και αρχεία ηλεκτρονικών πληρωμών, αν και συνήθως τα συγκεκριμένα κυκλώματα χρησιμοποιούν μόνο μετρητά, με διάφορα μέλη τους να εκτελούν χρέη εισπράκτορα.

Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά εφαρμοστεί, πρόκειται για ένα τεράστιο «χτύπημα» κατά της πειρατείας, αφού για πρώτη φορά θα υπάρχουν ουσιαστικές κυρώσεις και για τους πελάτες των κυκλωμάτων. Θα είναι λοιπόν διπλό το ρίσκο όσων επιλέγουν τέτοιου είδους υπηρεσίες, αφού εκτός από την πιθανότητα να συλληφθούν οι παράνομοι πάροχοι και οι ίδιοι να χάσουν τα λεφτά που έδωσαν για συνδρομή και εξοπλισμό, πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να πληρώσουν κι ένα σεβαστό ποσό με τη μορφή προστίμου.

Σίγουρα πρόκειται για μία κίνηση που θα προκαλέσει αίσθηση, αφού οι χρήστες ανάλογων υπηρεσιών υπολογίζονται συνολικά σε εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα, (πληροφορίες κάνουν λόγο και για πάνω από 1 εκατ.) όπως όμως λέγεται χαρακτηριστικά από αρμόδια «χείλη», είναι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί Δικαιοσύνη μεταξύ εκείνων που πληρώνουν κανονικά για τις υπηρεσίες αυτές και όσων επιλέγουν την παράνομη οδό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες εξαρθρώθηκε από την αστυνομία ανάλογο κύκλωμα, το οποίο υπολογίζεται ότι εξυπηρετούσε περίπου 13.000 σε όλη τη χώρα, ενώ κατηγορείται ότι αποκόμισε ένα ποσό κοντά 25 εκατ. ευρώ τα τελευταία 8 χρόνια, προκαλώντας στους παρόχους απώλειες κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
apokalypsi-emeagr--allazei-o-nomos-gia-tin-paranomi-syndromitiki--erchontai-prostima-stous-christes.htm
Τυχαία Θέματα