Από Ιανουάριο το Tap to Pay, ο… πράσινος ΤΙΤΑΝ, η ανούσια σπουδή της Όλγας και τα Ευρώ-χαρτονομίσματα

10:00 16/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τον Ιανουάριο το Tap to Pay στο iPhone στην Ελλάδα

Διάβασα πρώτα στο emea.gr την είδηση πως η Viva Wallet συγκαταλέγεται μεταξύ των πλατφορμών πληρωμών που θα είναι σε θέση να διαθέτουν το Tap to Pay

στο iPhone και δη στη Μεγάλη Βρετανία. Όπως τονιζόταν, αποτελεί ζήτημα χρόνου για την Viva Wallet έως ότου είναι σε θέση να δέχεται προσωπικές ανέπαφες πληρωμές μέσω του Tap to Pay στο iPhone, στη Μεγάλη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Apple.

«Και στην Ελλάδα, πότε;», ενδεχομένως να αναρωτιέστε δικαίως.

Από τον προσεχή Ιανουάριο είναι η απάντηση.

Ίδωμεν.

Η “πράσινη” στόχευση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ

Η καινοτομία που συνδέεται με τις «πράσινες» λύσεις και προϊόντα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των Must Do της διοίκησης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ηλικίας 121 ετών ελληνική βιομηχανία έχει από καιρό ξεκινήσει με δυναμικό τρόπο της προσαρμογή και τον εν γένει μετασχηματισμό του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, σε σημείο τέτοιο ώστε σήμερα οι βιώσιμες λύσεις και προϊόντα να αποτελούν το 20% των πωλήσεών της! 

Μάλιστα, καθώς ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δραστηριοποιείται σημαντικά εκτός των συνόρων, έχει προσαρμόσει ανάλογα και την συνολικότερη προσέγγισή της για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων, όπως λ.χ. στις ΗΠΑ που προέβη σε διάθεση στην εκεί αγορά ασβεστολιθικών τσιμέντων με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα ή την εισαγωγή πρωτοποριακών τύπων  τσιμέντου μειωμένου άνθρακα σε πλήθος από διεθνείς αγορές (λ.χ. Αλβανία, Αίγυπτος, Κόσοβο, Σερβία, Τουρκία κ.ά.).

Φέτος, ο Όμιλος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου «πράσινων» προϊόντων, δια μέσω της χρήσης υποκατάστατων κλίνκερ μειωμένου άνθρακα, όπως θεωρούνται για παράδειγμα τα απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων. Την ίδια στιγμή, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ εφαρμόζει ένα σχέδιο αύξησης του ποσοστού χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το «πράσινο» αποτύπωμα της λειτουργίας του, ενώ στη στρατηγική του σε θέματα καινοτομίας εντάσσει πρόσθετες πτυχές, όπως είναι η διερεύνηση νέων τεχνολογιών και πρώτων υλών, η μεγιστοποίηση της εφαρμογής “έξυπνων” κατασκευαστικών μεθόδων, καθώς επίσης και η χρήση “καθαρής” ενέργειας.

Το σύνολο των προαναφερθέντων δράσεων εκκινούν από τον βασικό στόχο που έχει θέσει ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, αναφορικά με την επίτευξη της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και την ταυτόχρονη αύξηση της συμμετοχής των “πράσινων” προϊόντων στο αντίστοιχο χαρτοφυλάκιό του σε κάτι παραπάνω από 60% έως το 2030.

Νέος Chief Sales Officer στην ΔΕΗ

Στην θέση του Chief Sales Officer της ΔΕΗ προήχθη προ ημερών ο Βασίλης Δημητρόπουλος, επί διετία Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας. Ο κ. Δημητρόπουλος που αποτέλεσε επιλογή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, τον Ιούνιο του 2021, είχε εργαστεί προηγουμένως στην Lamda Development ως Assets Operations Manager, ενώ κατά το παρελθόν και επί μακρόν κατείχε θέσεις ευθύνης στον ΟΤΕ και  την εταιρεία Γερμανός.

Μια ανούσια σπουδή 

Αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης το Υπουργείο Τουρισμού μας ενημέρωσε σχετικά με συνάντηση της αρμόδιας υπουργού, Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Αυτομάτως, γεννήθηκε η απορία, αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. «Το θέμα της συνάντησης αφορούσε στην επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στον Τομέα του Προσκυνηματικού Τουρισμού μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού», όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως. Ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, το οποίο είχε συνυπογραφεί την 15η Ιανουαρίου 2013… Αλήθεια, γνωρίζετε ποιος ήταν επικεφαλής του υπουργείου Τουρισμοί τότε, προ δεκαετίας; Σωστά μαντέψτε, η κα Κεφαλογιάννη!

Άρα, με μια σειρά από πολλαπλές εκκρεμότητες στον τομέα του τουρισμού και εν μέσω της κρίσιμης για τα πάσης φύσεως δεδομένα, δείκτες και μεγέθη που «γεννά» η θερινή περίοδος, η νέα υπουργός εν μέσω καύσωνα έσπευσε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουν την από κοινού κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου προώθησης και προβολής στο εξωτερικό, με μετρήσιμους στόχους, των ιερών μνημείων, των τόπων προσκυνήματος, των ιερών κειμηλίων και όλων των σημαντικών οδοιπορικών πίστης στη χώρα μας. Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν την ανάγκη αναβάθμισης των δομών φιλοξενίας των Ιερών Μονών προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν προσκυνητές και προσκυνήτριες, αλλά και το ενδεχόμενο σύνθεσης νέου δυναμικού πλαισίου συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπουργείο Τουρισμού.

Ορισμένες φορές όσο περισσότερο ισχυρίζεσαι και προσπαθείς να πείσεις πως είσαι το «φρέσκο», το «ώριμο», το «έτοιμο», μα και το «διαφορετικό», τόσο και είθισται να αποδεικνύεις στην πράξη πως είσαι «φθαρμένο», «ξεπερασμένο», «επαναλαμβανόμενο», μα και «προβλέψιμο» προϊόν δίχως δυναμική, φαντασία και προοπτική. Κάτι αντίστοιχο με την… δίδυμη της στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ποια νέα θέματα θέλετε να έχουν τα Ευρω-χαρτονομίσματα; 

Τη γνώμη των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με νέα θέματα που θα κοσμήσουν τα τραπεζογραμμάτια ευρώ ζητά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο πλαίσιο δημόσιας έρευνας που θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2023.

Όσο για τα επικρατέστερα θέματα για τα μελλοντικά τραπεζογραμμάτια, εκτείνονται από τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις αξίες της ελευθερίας και του «ανοικτού» πνεύματος των κατοίκων της Ευρώπης, ο σεβασμός για τη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος, οι ποταμοί της Ευρώπης, τα πτηνά, οι ιδέες και οι καινοτομίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς επίσης τα χέρια που θα συμβάλουν καταλυτικά στο κτίσιμο της Ευρώπης του μέλλοντος.

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde, ανέφερε πως «υπάρχει ένας ισχυρός σύνδεσμος μεταξύ του ενιαίου νομίσματός μας και της κοινής ευρωπαϊκής μας ταυτότητας και αυτό θα πρέπει να τονιστεί από τη νέα σειρά των τραπεζογραμματίων μας. Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να ταυτιστούν με το σχέδιο των τραπεζογραμματίων ευρώ και γι’ αυτό ακριβώς θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην επιλογή του νέου θέματος».

Από την πλευρά του, ο Fabio Panetta, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ υπογράμμισε πως: «Εργαζόμαστε για μια νέα σειρά τραπεζογραμματίων υψηλής τεχνολογίας με σκοπό την πρόληψη της παραχάραξης και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων». 

Η ανάπτυξη νέων σειρών τραπεζογραμματίων αποτελεί πάγια τακτική όλων των κεντρικών τραπεζών, ενώ πέραν των θεμάτων ασφαλείας, η ΕΚΤ δεσμεύεται να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τραπεζογραμματίων ευρώ σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους και παράλληλα να τα καταστήσει πιο εύχρηστα και προσβάσιμα στους Ευρωπαίους πολίτες κάθε ηλικίας και υποβάθρου, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων όπως λ.χ. τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Σημειώνεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να επιλέξει το μελλοντικό θέμα έως το 2024 και τα τελικά σχέδια το 2026.

Keywords
Αναζητήσεις
apo-ianouario-to-tap-to-pay-o-prasinos-titan-i-anousia-spoudi-tis-olgas-kai-ta-evro-chartonomismata.htm
Τυχαία Θέματα